ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 3 NOIEMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 3 NOIEMBRIE

Dan Mihai Toader, fost președinte al Consiliului de Administrație și director general al Poștei Române, și omul de afaceri Maricel Păcuraru au fost condamnați definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, a decis Curtea de Apel București.

* Manuela Mirela Diaconescu, inspector școlar din Brăila, a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupție pentru corupție privind fraudarea examenului de bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2014. În același dosar au fost deferiți justiției Daniela Haret și Valentin Florin Damian, profesori corectori la matematică pentru luare de mită.

* Procurorii DIICOT — Serviciul Teritorial Constanța au trimis în judecată 30 de persoane, cetățeni români, greci și bulgari, care au acționat în cadrul unui grup infracțional organizat pe teritoriul României în perioada 2007 — 2011, producând un prejudiciu de aproximativ 180 de milioane euro prin activități de evaziune fiscală și spălare de bani.

* Col. dr. Iancu Mocanu, șef secție Chirurgie Cardiovasculară II la Centrul Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare al Armatei "Vasile Cândea", a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită.

* Candidatul Alianței PSD-UNPR-PC, premierul Victor Ponta, i-a propus contracandidatului său, liberalul Klaus Iohannis, să participe la patru dezbateri televizate săptămâna viitoare.

* Comisia juridică a Camerei Deputaților a amânat din lipsă de cvorum dezbaterea cazului Ioan Adam, pentru care Direcția Națională Anticorupție a cerut încuviințarea arestării preventive în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Este a doua amânare a discuțiilor din Comisia juridică pe această temă.

* Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că nu recunoaște "așa-zisele alegeri" organizate pe 2 noiembrie de reprezentanții forțelor separatiste în regiunile Donețk și Lugansk, Ucraina. Potrivit sursei citate, alegerile au fost organizate fără acordul autorităților centrale de la Kiev și în afara cadrului legal național al Ucrainei.

* Comisia de control a Ministerului Sănătății a propus, în urma verificării efectuate la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești în cazul pacientei care a născut în taxi, demiterea managerului instituției pentru că nu au fost elaborate și implementate procedurile medicale în conformitate cu legislația în vigoare.

* Turneul Național "Duelul Viorilor" — a patra ediție, care îi are ca protagoniști pe violoniștii Liviu Prunaru (Stradivarius) și Gabriel Croitoru (Guarneri), împreună cu pianistul Horia Mihail, va avea loc în perioada 4-7 noiembrie — prima etapă și 10-19 decembrie — a doua etapă.

* Curtea Constituțională a României discută marți sesizarea președintelui Traian Băsescu în legătură cu Legea pentru abrogarea articolului 276 din Legea 286/2009 privind Codul penal, prin care se elimină infracțiunea "presiuni asupra justiției". Tot marți, judecătorii vor analiza excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor referitoare la incompatibilitatea aleșilor locali cu funcția de reprezentant în adunările generale ale societăților comerciale de interes local.

* Completul de cinci judecători al instanței supreme judecă marți contestațiile fostului ministru Gabriel Sandu, primarului din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, și ale oamenilor de afaceri Nicolae Dumitru și Dorin Cocoș la decizia prin care au fost arestați preventiv pentru 30 de zile în dosarul Microsoft.

* Contestația lui Viorel Hrebenciuc la decizia prin care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul retrocedărilor urmează să se judece miercuri de Completul de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante