ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 4 DECEMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 4 DECEMBRIE

Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat ca nefiind constituționale normele de procedură penală care dau posibilitatea organelor judiciare de a dispune măsurile preventive ale controlului judiciar și ale controlului judiciar pe cauțiune pentru perioade nelimitate.

* Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat neconstituțional un articol din Legea 115/ 2012, care modifică și completează Legea 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator.

* Parchetul General a trimis către DNA dosarul în care se fac cercetări cu privire la modalitatea de organizare și desfășurare a votului în diaspora la alegerile prezidențiale.

* Premierul Victor Ponta a declarat că justiția trebuie să-și facă datoria, întrebat cum comentează transferul dosarului privind votul din diaspora la alegerile prezidențiale de la Parchetul General la DNA.

* Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a declarat că nu are nicio rezervă cu privire la faptul că DNA 'va face ce trebuie să facă' în cazul votului din diaspora.

* Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a discutat cu secretarul de stat al SUA, John Kerry, despre situația postelectorală din Republica Moldova, în cadrul unei întrevederi pe care cei doi oficiali au avut-o, joi, în marja Consiliului Ministerial OSCE de la Basel, informează un comunicat de presă remis AGERPRES de către MAE.

* Ion Țiriac a primit Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru sprijinul constant acordat acestei instituții și pentru contribuția adusă la promovarea sportului românesc, a tenisului și a imaginii României în lume, informează un comunicat de presă al MAI. Cu acest prilej, vicepremierul Gabriel Oprea a anunțat că Ion Țiriac va dona clubului "Dinamo" un patinoar, care se va numi "Ion Țiriac".

* Premierul Victor Ponta a declarat că decizia privind calendarul liberalizării prețului la gaze aparține Parlamentului, iar Guvernul trebuie să țină cont de ea, adăugând că pe acest subiect vor continua și discuțiile cu Comisia Europeană.

* Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că va continua să militeze pentru demararea 'unei veritabile cruciade împotriva evaziunii fiscale'.

* Procurorii Parchetului Capitalei și polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au efectuat 41 de percheziții în București, județele Dâmbovița, Ilfov, Argeș și Brăila, în dosarul de evaziune fiscală în care este vizat trustul Mediapro.

* Peste 80 de expozanți din toată țara se vor întrece în oferte și cadouri la cea de-a XX-a ediție a Târgului Cadourilor de Crăciun de la Sala Dalles, care se va desfășura până în seara zilei de 23 decembrie, informează organizatorii într-un comunicat transmis AGERPRES.

* Aproape 70 de persoane și-au făcut gratuit testul care identifică hepatita C în Parcul Circului din Capitală, în cadrul unei caravane de informare și prevenire a contaminării cu hepatită A, B și C, organizate de Fundația Renașterea pentru Sănătate, Educație și Cultură.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…