ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 10 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 10 OCTOMBRIE

O nouă Unitate de Sprijin a Forțelor Navale (NSF) ale SUA a fost înființată vineri la Deveselu, în cadrul unei ceremonii prezidată de comandantul Forțelor Navale pentru regiunea Europa, Africa și Asia de Sud-Vest, contraamiralul John Scorby. Comanda NSF a fost preluată de către căpitanul Bill Garren, în cadrul aceleiași ceremonii desfășurată vineri la Deveselu.

* Prim-ministrul Victor Ponta a anunțat vineri, la Bacău, câteva măsuri sociale ce vor fi adoptate în ședința de guvern de săptămâna viitoare, cum ar fi creșterea alocației pentru 500.000 de copii care provin din familii având venituri reduse și dublarea alocației pentru 60.000 de copii aflați în diverse forme de asistență din sistemul instituționalizat sau la familii ce i-au luat în îngrijire.

* Rovana Plumb, ministrul Muncii, Protecției Sociale, Familiei și Persoanelor Vârstnice a declarat vineri, la Bacău, că proiectul "Incluziune socială prin favorizarea de servicii integrate la nivelul comunității", care va fi implementat în următorii trei ani în România de reprezentanța UNICEF la București și Consiliul Județean Bacău cu sprijinul financiar al Norway Grants, este "primul test al modelului de servicii integrate la nivel comunitar în România".

* Primarul Constanței, Radu Mazăre, a declarat, vineri, că va acționa în instanță la CEDO statul român pentru că este anchetat în paralel de procurorii anticorupție, pentru aceeași faptă, atât la DNA București, cât și la DNA Constanța, el considerând că e vorba "de o situație care trebuie stopată cumva, de un abuz evident".

* Sandu Anghel zis Bercea Mondial și fiica sa, Izaura Anghel, au fost trimiși vineri în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, în dosarul în care au fost cercetați pentru mituirea unui gardian de la Penitenciarul Colibași.

* Primarul Constanței, Radu Mazăre, a afirmat, vineri, că este un luptător, însă nu mai poate trăi "hăituit" de Direcția Națională Anticorupție (DNA), exprimându-și totodată speranța că după alegerile prezidențiale "se schimbă sistemul și nu vor mai fi slugile lui Traian Băsescu la butoane".

* Peste 25.000 de hectare de pădure din comunele Stânceni, Lunca Bradului, Deda și Răstolița din județul Mureș rămân în proprietatea statului român după ce Comisia Județeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Mureș a câștigat la Tribunalul Brăila, prin decizie irevocabilă, un proces împotriva Domeniului Silvic Gudeamesterhaza, constituit din acționari care susțin că sunt moștenitori ai foștilor grofi și au revendicat respectivele terenuri.

* Noul turn de control al Aeroportului din Craiova a fost inaugurat vineri, turnul fiind destinat atât activității operaționale, cât și celei administrative. Investiția se ridică la aproape 214.000 de euro, iar lucrările au fost supervizate de către Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian — ROMATSA.

* Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism, Florin Jianu, a semnat, vineri, la Galați, protocolul de înființare a unui consorțiu al clusterelor din regiunea Sud-Est a Dunării de Jos.

* Furnizarea apei a fost oprită, vineri, în tot municipiul Târgoviște, după ce un muncitor a spart o conductă de apă și a produs o avarie gravă.

* Conducerea Primăriei municipiului Târgu-Jiu a dispus, vineri, efectuarea unei anchete la Creșa nr. 4 din oraș după ce părinții copiilor înscriși la respectiva unitate au sesizat autoritățile din cauza condițiilor insalubre, a declarat viceprimarul Aurel Popescu. Potrivit acestuia, părinții s-au declarat nemulțumiți de faptul că în clădire este igrasie, iar saltelele pe care cei mici dorm sunt foarte vechi și murdare.

* Medicul pediatru acuzat de neglijență în cazul unei fetițe în vârstă de 4 ani, care a decedat la Spitalul Municipal din Huși, a intrat în concediu medical, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

* Ambasadorul Franței la București, François Saint-Paul, a declarat vineri, la Sibiu, la inaugurarea unei noi clădiri a fabricii SNR Rulmenți, că "Franța vrea dezvoltarea relațiilor economice cu România", iar investitorii francezi sunt interesați să investească în această țară și să creeze noi locuri de muncă.

* Candidatul PMP la Președinție, Elena Udrea, a declarat vineri, într-o conferință de presă la Slatina, că este puțin probabil ca președintele Traian Băsescu să fie în viitor prim-ministru, adăugând că acesta a spus clar că nu dorește să ocupe această funcție.

* Tribunalul Argeș a emis, vineri, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele unui bărbat cercetat penal pentru trafic de minori, într-un dosar instrumentat de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Pitești.

* Angajații Direcției Vamale Oradea au pichetat vineri Prefectura Bihor, nemulțumiți că sediul Direcției Regionale Vamale a fost mutat de la Oradea la Cluj-Napoca, unde cei 35 de angajați, cu familiile lor, ar trebui să se mute de la 20 octombrie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu