ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 13 OCTOMBRIE

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat luni, în comuna Mărgineni, că proiectul "Iluminat public prin utilizarea energiei solare", o premieră pentru România, ce va fi implementat în localitatea băcăuană, "poate stimula dezvoltarea unei zone de utilizare a energiei electrice produsă neconvențional, neabordată încă în țară".

Foto: (c) Adrian CUBA / AGERPRES FOTO

Prim-ministrul a înmânat astfel autorităților locale contractul privind implementarea în premieră în România a proiectului "Iluminat public prin utilizarea energiei solare", derulat prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POS-CCE), la o valoare de peste 3.200.000 de euro, din care 18 la sută va fi contribuție guvernamentală, iar 2 la sută, asigurată de autoritățile locale din Mărgineni.

* Candidatul UDMR la Președinția României, Kelemen Hunor, liderul Uniunii, a declarat luni, la Târgu Mureș, că se impune încheierea unor pacte politice pentru sistemele de sănătate și educație, astfel încât strategiile din aceste domenii să nu fie schimbate atunci când sunt înlocuiți miniștrii de resort.

* Senatorul PNL Varujan Vosganian a declarat luni, la Iași, că organizarea unui referendum în problema monarhiei nu ar face decât să închidă chestiunea monarhică și nu să confere o oportunitate reinstaurării acestei forme de guvernământ în România.

* Candidatul PPMT la alegerile prezidențiale, Szilagyi Zsolt, a declarat luni, la Oradea, că România nu va fi acceptată în Spațiul Schengen "dacă Transilvania, respectiv Transilvania de Nord nu va fi legată de Europa", criticând Master Planul de Transport care, în opinia sa, "discriminează" această regiune.

* Peste 35% dintre deținuți revin în penitenciare în primii doi ani de la ieșirea din închisoare, deoarece nu reușesc să se integreze în societate în condițiile în care, de cele mai multe ori, nu reușesc să-și găsească un loc de muncă, relevă datele statistice la nivel național prezentate la Deva cu prilejul simpozionului "Reintegrarea socială a foștilor deținuți—calea spre o comunitate mai sigură", organizat de Penitenciarul Bârcea Mare.

* Cinci elevi de clasa a VII-a de la Liceul "George Călinescu" din Constanța au fost duși luni cu ambulanța la spital după ce s-au intoxicat cu vapori de sulf. Reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța au declarat, pentru AGERPRES, că elevii s-au intoxicat după ce, într-o recreație, unul dintre ei ar fi spart o fiolă pe care o avea la el. Pe recipientul respectiv era inscripționat "sulfat de amoniu".

* Primăria municipiului Botoșani va acorda un sprijin financiar de câte 100 de lei tuturor pensionarilor cu venituri mai mici sau egale cu 700 de lei, a anunțat luni primarul Ovidiu Portariuc. Potrivit acestuia, municipalitatea va lansa programul "Respect pentru pensionari", care prevede alocarea unor tichete valorice de 100 de lei, începând cu 2015.

AGERPRES/(AS — autor: Marius Frățilă, editor: Cristian Anghelache)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Eu rămân, Mafia va pleca! / Vela îl aduce pe Berbeceanu să-i țină spatele după ce a fost amenințat de…

2 Informație / 30 de filiale județene ale Pro România își negociază trecerea la PSD. Tudose: Ponta va rămâne de po…

3 Mafia din MAI, în corzi! Mesajul lui Traian Berbeceanu!

4 ALERTĂ / Firea a băgat Capitala României în faliment? STB a depus garanție la Fisc sediul și parcul de autobuze …

5 Când scapă statul român de porcii plantați de Dragnea în funcții cheie? Citiți și voi ce-a făcut ăsta!

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!