ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 16 DECEMBRIE

ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 16 DECEMBRIE

Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, a emis marți o dispoziție prin care declară doliu la nivelul localității în zilele de 17 și 18 decembrie, în memoria căpitanului comandor Ginel Claudiu Crăcănel, mort în urma prăbușirii unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol din județul Constanța. Căpitanul comandor Ginel Claudiu Crăcănel deținea, din data de 29 noiembrie, titlul de cetățean de onoare al orașului Mioveni.

* O explozie urmată de un incendiu s-a produs, marți după-amiază, într-un bloc din municipiul Brăila, eveniment în urma căruia un bărbat a fost declarat decedat, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila, lt.col. Ștefan Stoian.

* Viceprimarul Dragoș Chitic a fost ales, marți, în funcția de primar interimar al municipiului Piatra Neamț, cu votul tuturor celor 22 de consilieri municipali. Funcția de primar a rămas vacantă, vineri, după suspendarea lui Gheorghe Ștefan ca urmare a faptului că este arestat preventiv.

* Un copil în vârstă de 10 ani din localitatea vasluiană Gușiței a decedat marți, după ce a căzut în fosa septică aflată în curtea locuinței.

* Peste 200 de salariați și-au pierdut locurile de muncă, de la începutul anului, în urma aplicării măsurilor de concediere colectivă, potrivit informațiilor făcute publice marți, de inspectorul șef al ITM Brăila, Dumitru Văduva.

* Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Mehedinți a înființat în județ 54 de centre de analiză a cărnii provenită de la porcii sacrificați în preajma sărbătorilor de Crăciun.

* Fostul șef al Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean, a fost arestat preventiv marți, alături de un om de afaceri, pentru luare de mită. Tribunalul Bihor a admis propunerea procurorilor DNA, dispunând arestarea preventivă a acestora.

* Câteva zeci de dispozitive medicale moderne au ajuns în secțiile Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu, conducerea unității obținând aparatura din fonduri în valoare de circa 3,5 milioane lei provenite de la Ministerul Sănătății și Consiliul Județean (CJ) Gorj, a declarat directorul economic al instituției, Corina Ratcu.

* Obiectivele afectate de ultimele inundații în Teleorman sunt evaluate începând de marți de comisii mixte formate din specialiști din cadrul Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Județean în Construcții și Direcției pentru Agricultură.

* Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna va sesiza instanța de judecată, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) în legătură cu veniturile mici și condițiile de muncă ale salariaților din sistemul de învățământ care lucrează pe posturi nedidactice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…