ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 20 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 20 OCTOMBRIE

Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a declarat luni, la Reșița, că măsurile luate de Guvernul Ponta au dus România pe primul loc în ceea ce privește indicatorul global de eficiență a guvernării, potrivit Raportului Băncii Mondiale.

Foto: (c) LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO

* Primarul Constanței, Radu Mazăre, a declarat, luni, că legea privind transferarea a 20% din acțiunile Portului Constanța către municipalitate, considerată neconstituțională de Curtea Constituțională a României (CCR), va fi reformulată.

* Mai mulți angajați ai Sucursalei Electrocentrale Turceni, unitate componentă a Complexului Energetic Oltenia, au intrat de luni în grevă japoneză în semn de nemulțumire față de decizia conducerii companiei de a le schimba încadrarea inițială a posturilor ocupate în personal în curs de plasare, a declarat luni, pentru AGERPRES, unul dintre economiștii aflați în grevă, Dan Stegărescu.

* Doina Pană, ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, a declarat luni, la Oradea, pentru AGERPRES, că după ce a fost modificat Codul silvic, pentru viitorul apropiat se are în vedere rediscutarea Statutului personalului silvic, pentru a sprijini lucrătorii din domeniu, dar și pentru a înăspri sancțiunile.

* Anul 2014 este eșuat din perspectiva economiei românești, a declarat, luni, la Piatra Neamț, fostul ministru liberal al Economiei și Finanțelor Varujan Vosganian. Acesta a prezentat într-o conferință de presă mai multe cifre statistice în baza cărora a declarat că economia românească s-a degradat anul acesta.

* Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a declarat luni, la Reșița, că în momentul de față se lucrează la modificarea regulamentului privind acordarea biletelor de tratament subvenționat în stațiunile balneare pentru pensionari. În prezent, prioritate pentru obținerea unui bilet de tratament balnear subvenționat au pensionarii care nu au mai beneficiat, în ultimii doi ani, de această formă de sprijin.

* Manualele destinate elevilor de clasa întâi au ajuns la sediul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Gorj, de unde sunt ridicate de către administratorii sau directorii unităților de învățământ, a declarat luni, pentru AGERPRES, inspectorul școlar general Ion Ișfan.

* Peste 350 de persoane din județul Botoșani care s-au înscris în programul educațional "A doua șansă" vor beneficia de o bursă lunară de 150 de lei. Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), Mihaela Huncă, fondurile vor fi alocate prin proiectul cu finanțare europeană de prevenire a abandonului școlar "Un viitor prin educație", implementat de ISJ.

* Zeci de scări de bloc din municipiul Vaslui au rămas fără energie electrică și nu beneficiază de curățenie, din cauza datoriilor populației către asociațiile de proprietari.

* Ștefan Alexandru Stoica, de 21 de ani, tânărul care în urmă cu trei luni și-a ucis bunica, mătușa și verișorul cu scopul de a-i jefui, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, au informat luni magistrații Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

* Zece suspecți din Timiș și Caraș Severin, bănuiți de operațiuni ilegale cu piese arheologice, au fost aduși, luni, la audieri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, au anunțat reprezentanții IPJ Timiș.

* Clinica de Reumatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș a demarat, în premieră mondială, un proiect de evaluare a prevalenței și incidenței osteoporozei în cazul adultului tânăr, a anunțat luni, dr. Monica Copotoiu, la masa rotundă "Iubește-ți oasele", organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Osteoporozei.

AGERPRES/(AS — autor: Cristian Anghelache, editor: Adrian Drăguț)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...