ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 24 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 24 OCTOMBRIE

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Târgoviște, că ar trebui modificată legea pentru ca foștii șefi de stat care au locuință să nu mai beneficieze de acordarea unei locuințe de protocol a RA-APPS la încheierea mandatului, el adăugând că președintele Traian Băsescu și-a acordat singur locuința de pe strada Mihăileanu când era primar al Capitalei, pe care nu a vândut-o între timp.

* România are constituite stocuri de gaz natural într-un volum de 2,8 miliarde de metri cubi, cu un miliard de metri cubi mai mult față de obligațiile legale prevăzute pentru perioada de iarnă, a declarat vineri, la Deva, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

* Un individ pe numele căruia exista un mandat de arestare preventivă, căutat la nivel național pentru spargerea mai multor locuințe, a fost depistat în trafic la volanul unei mașini, vineri, în municipiul Constanța, pentru prinderea sa polițiștii trăgând focuri de armă.

* Măsura controlului judiciar nu a fost suficientă în cazul președintelui Consiliului Județean (CJ) Brașov, Aristotel Căncescu, acesta făcând în ultimele două săptămâni demersuri concrete pentru înstrăinarea unei societăți prin intermediul căreia primise mită, se arată în motivele de contestație ale DNA față de respingerea arestării preventive a inculpatului.

* Șeful Cultului Musulman din România, muftiul Muurat Iusuf, a oficiat vineri la Geamia Hunchiar din Constanța slujba de ajun, urmând ca de la miezul nopții întreaga comunitate să celebreze trecerea în Anul Nou Islamic — 1436.

* Un vâlcean a fost reținut de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea, pentru trafic de persoane și minori, în urma unei acțiuni a celor de la Crimă Organizată și DIICOT, a declarat vineri pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituției, Alina Teodorescu.

* Numărul persoanelor din județul Gorj care donează sânge a scăzut drastic în ultima perioadă, Centrul de Transfuzii Sanguine Târgu-Jiu confruntându-se cu o reducere a stocurilor, a declarat vineri, directorul unității, Maria Cazan.

* Două autoturisme au fost distruse, iar o a treia mașină a fost avariată vineri, la Galați, după ce un plop înalt de 15 metri s-a prăbușit într-o parcare din cauza ploii și a vântului puternic.

* Un bebeluș în vârstă de 8 luni din comuna vasluiană Vetrișoaia a murit vineri la Spitalul Municipal Huși, la Compartimentul de Primiri Urgențe, unde a fost consultat de medicul de gardă, potrivit managerului unității sanitare, dr. Lucia Rotaru.

* Patru membri ai unei grupări infracționale organizate au fost reținuți pentru 24 de ore, vineri, după ce polițiștii de combatere a criminalității organizate din Timiș și procurorii DIICOT Timișoara au efectuat 10 percheziții, în județele Timiș și Caraș-Severin, la membrii unei grupări specializată în trafic de migranți pe ruta Turcia-Bulgaria-România-Germania.

* Mircea Baniciu și Vasile Șeicaru se numără printre artiștii care vor fi prezenți în perioada 24-25 octombrie la Bistrița, în cadrul celei de-a 13-a ediții a festivalului-concurs Bistrița Folk, eveniment organizat de Asociația Culturală "România din inima mea" (ASCRIM) și Primăria municipiului Bistrița.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro