ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 25 NOIEMBRIE

ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 25 NOIEMBRIE

Ministrul pentru Societatea Informațională, Alexandru Răzvan Cotovelea, a participat marți la Brașov, la o videoconferință cu primarii din județ, cu privire la finanțarea în perioada 2014-2020 la nivel local a tot ceea ce înseamnă informatizarea administrației locale, el susținând că în următorii patru ani România va fi informatizată în proporție de peste 90%.

Foto: (c) Alex MICSIK / AGERPRES FOTO

* Șeful Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bistrița-Năsăud, Ioan Bogolin, se află sub control judiciar pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și instigare la fals intelectual, dosarul său fiind instrumentat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Potrivit unor surse judiciare, măsura controlului judiciar a fost instituită, în cazul lui Bogolin, începând cu data de 3 noiembrie, iar în dosarul în care este cercetat se mai regăsesc și numele altor șefi de direcții sanitar-veterinare din Ardeal și Moldova.

* Magistrații Curții de Apel Constanța au decis, marți, amânarea pentru miercuri a pronunțării în cazul cererilor lui Mircea Băsescu și Marian Căpățână de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu.

* Accidentul rutier produs în data de 4 noiembrie pe raza județului Bistrița-Năsăud din vina unui șef de post, care a fost mușamalizat de șeful Inspectoratului de Poliție Județean, Ioan Ovidiu Mureșan, și de șeful Poliției orașului Năsăud, Leon Cloșcă, nu a fost raportat la 112, potrivit informațiilor furnizate AGERPRES de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Marius Rus.

* Maistrul militar clasa a III-a Dorin Filip, care și-a pierdut viața alături de alți șapte colegi de-ai săi în accidentul de elicopter petrecut vinerea trecută, în județul Sibiu, a fost condus, marți, pe ultimul drum de câteva sute de persoane în orașul natal, Târnăveni.

* Sublocotenentul Andrei-Cătălin Apostol, care și-a pierdut viața alături de alți șapte colegi în accidentul de elicopter produs vinerea trecută în județul Sibiu, a fost condus marți pe ultimul drum de câteva sute de persoane, în comuna Pârșcoveni, județul Olt.

* Primarul Constanței, Radu Mazăre, a afirmat, marți, că dacă se va schimba actuala guvernare, e convins că noii "cârmuitori" de la București vor ține cont de dorințele și proiectele constănțenilor, menționând că el, personal, nu va mai "lupta" pentru preluarea acțiunilor portului de către municipalitate.

* Una dintre cele mai mari companii din Turcia a inaugurat marți, la Craiova, șantierul pentru construirea unei fabrici de biscuiți în municipiu. La această fabrică, prima unitate de producție din afara Turciei a firmei respective, vor lucra 300 de persoane, iar reprezentanții companiei au anunțat că vor investi circa 40 milioane de euro, proveniți dintr-un credit obținut de la BERD.

* Minerii Carierei Husnicioara a Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor beneficia de prime de sărbătorile de iarnă, a declarat marți, pentru AGERPRES, președintele Filialei Mehedinți a Sindicatului Cartel Alfa, Rafael Norocel Ciorăscu. Potrivit sursei citate, cei aproximativ 750 de salariați vor primi câte 700 de lei, sumă atribuită în baza convenției stipulată în contractul colectiv de muncă semnat între administrație și reprezentanții acestora.

* Interpretul italian Francesco Napoli, precum și trupele germane No Mercy și Fun Factory vor concerta la Suceava de Ziua Națională a României, a declarat președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.

* Numărul rețetelor medicale eliberate luna trecută de farmaciile din județul Tulcea a crescut cu aproape 13% față de cel înregistrat în prima lună a anului curent, potrivit datelor furnizate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS).

* Salvamontiștii din județul Hunedoara vor începe, de la acest sfârșit de săptămână, serviciul de permanență în toate stațiunile montane din masivele Retezat și Parâng, în condițiile în care este așteptat ca în aceste zone să vină un număr mare de turiști ce își doresc să petreacă la munte sfârșitul de săptămână și ziua liberă de 1 Decembrie.

AGERPRES/(AS — autor: Cristian Anghelache, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”