ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 27 NOIEMBRIE

ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 27 NOIEMBRIE

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat, joi, că formațiunea sa va ieși de la guvernare. Decizia a fost luată, la Cluj, de Consiliul Permanent al UDMR, după peste cinci ore de dezbateri. Decizia finală va fi luată de Consiliul Reprezentanților Unionali (CRU) pe 13 decembrie.

* Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Korodi Attila, consideră că decizia Consiliul Permanent (CP) al UDMR ca Uniunea să iasă de la guvernare este una normală și justă după alegeri, iar în perioada următoare se impune un dialog cu electoratul maghiar.

* Aproape 30 de salariați au declanșat, joi, un protest spontan la Aeroportul Internațional "Mihail Kogălniceanu", din județul Constanța. Protestatarii sunt nemulțumiți de salariile și sporurile pe care le primesc, despre care spun că sunt nemajorate de mai mulți ani, precum și de condițiile de muncă, nefiindu-le date echipamente de protecție corespunzătoare.

* Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, după ce a anunțat că formațiunea sa se pregătește pentru ieșirea de la guvernare, că deocamdată nu știe dacă parlamentarii Uniunii vor vota sau nu proiectul de buget pentru anul 2015.

* Șapte inculpați din Zalău au fost arestați preventiv joi într-un dosar vizând constituirea unui grup de crimă organizată având ca obiect traficul și consumul drogurilor de mare risc și a substanțelor cu efect psiho-active, printre consumatorii de etnobotanice numărându-se și minori de 11 ani.

* Consiliul Județean (CJ) Olt va oferi anul acesta, în perioada sărbătorilor de iarnă, cadouri pentru persoanele asistate și pentru colindători în valoare totală de 120.000 lei, suma fiind cu 40.000 lei mai mare decât cea cheltuită anul trecut de instituție pentru darurile de sărbători.

* Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Mehedinți a organizat, joi, un exercițiu cu forțe și mijloace privind intervenția în cazul producerii unui accident chimic urmat de incendiu la termocentrala Romag-Termo a Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN).

* Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea a efectuat joi o dezinfecție în cadrul Colegiului Alexandru Lahovary, după ce un elev de clasa a X-a a fost diagnosticat cu TBC, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unității sanitare, dr. Luminița Apostolescu.

* Prefectul județului Neamț, Vlad Angheluță, a propus Guvernului data de 22 martie pentru desfășurarea alegerilor anticipate pentru președinția Consiliului Județean Neamț. Funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț a rămas vacantă după decesul, sâmbăta trecută, a președintelui Culiță Tărâță, în urma unui cancer pancreatic.

* Patriarhul Daniel a sfințit și a inaugurat, joi, Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos, clădire reabilitată cu fonduri europene la inițiativa arhiepiscopului Dunării de Jos, Casian Crăciun.

* Consiliul Local al municipiului Satu Mare a adoptat în ședința de joi o hotărâre prin care acordă facilități fiscale pe o perioadă mai lungă pentru atragerea de investiții și crearea de locuri de muncă în județ.

* Un cetățean german acuzat că a întreținut în mai multe rânduri relații sexuale cu un minor din orașul Șimleu Silvaniei a fost condamnat de magistrații Tribunalului Sălaj, în primă instanță, la șase ani de închisoare cu executare, decizia nefiind una definitivă.

* Tarifele la transportul pe cablu în Poiana Brașov rămân neschimbate pentru sezonul de iarnă 2014-2015, consilierii locali aprobând în ședința de joi un proiect de hotărâre în acest sens.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /