ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 3 NOIEMBRIE

ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 3 NOIEMBRIE

Omul de afaceri Maricel Păcuraru s-a predat, luni, la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Galați. Fostul director general al Poștei Române Dan Mihai Toader și omul de afaceri Maricel Păcuraru au fost condamnați definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, a decis luni Curtea de Apel București în dosarul cu un prejudiciu de aproape 4 milioane euro creat prin încheierea unor polițe de asigurare pentru angajați.

* Secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, susține că Uniunea ar putea lua, joi, 6 noiembrie, o decizie referitoare la candidatul pe care îl va propune, pentru susținere, comunității maghiare, în turul doi al alegerilor prezidențiale, dezmințind informațiile apărute în presă în cursul zilei de luni potrivit cărora se luase deja o decizie în acest sens.

* Managerul Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Ploiești, medicul Călin Boeru, a solicitat încetarea contractului de management cu acordul ambelor părți, cererea fiind depusă la Consiliul Județean Prahova, în administrarea căruia se află spitalul. Comisia de control a Ministerului Sănătății a propus luni, în urma verificării efectuate la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești în cazul pacientei care a născut în taxi, demiterea managerului instituției pentru că nu au fost elaborate și implementate procedurile medicale în conformitate cu legislația în vigoare.

* Una dintre cele opt victime care au suferit politraumatisme severe în accidentul petrecut duminică pe DN 67, în comuna Scoarța, a decedat la spital în noaptea de duminică spre luni, din cauza rănilor foarte grave, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, Ramona Oprea.

* Un incendiu la locomotiva unui tren de persoane a fost stins de către echipaje de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, a anunțat purtătorul de cuvânt al instituției, Alin Băsășteanu. Acesta a precizat că nu au fost victime, iar trenul și locomotiva avariată au rămas pe calea ferată în apropiere de halta din comuna Găneasa, acolo unde a fost oprită garnitura de tren după ce mecanicul de locomotivă a observat că din motor ieșea fum.

* O femelă de zimbru în vârstă de numai opt luni, care prezenta semne de boală de mai mult timp, a murit în cursul zilei de luni în Rezervația Hațeg-Slivuț, fiind cel de-al șaptelea zimbru care a decedat în acest loc, în ultima lună de zile.

* Turiștii care obișnuiesc să meargă în cea mai dificilă zonă a Munților Făgăraș, aproape de Vârful Negoiu, vor avea începând din această săptămână un refugiu nou, lângă Lacul Călțun, unde va fi refugiul cel mai înalt din Europa, refăcut doar cu materiale ecologice, pentru a nu pune în pericol mediul înconjurător, a precizat luni, pentru AGERPRES, Adrian David, Șeful Salvamont Sibiu.

* Trei noi puncte de informare cultural-turistică, cu o expunere de tip muzeal, oferind vizitatorilor un circuit reprezentativ pentru Țara Codrului, zonă etnografică distinctă situată la confluența județelor Sălaj, Satu Mare și Maramureș, au fost înființate print-un proiect al unor instituții de cultură din cele trei județe, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia