Strutinsky a promis, în schimbul unor bani, influență asupra funcționarilor Companiei Canale Navigabile (surse)

Strutinsky a promis, în schimbul unor bani, influență asupra funcționarilor Companiei Canale Navigabile (surse)

Omul de afaceri Sorin Strutinsky ar fi pretins și primit bani în schimbul cărora ar fi promis că își va exercita influența asupra funcționarilor Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța privind un contract, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Sursele au precizat că, în 2012, Strutinsky ar fi pretins de la denunțător o sumă de bani, care ar fi reprezentat un procent de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către SC Argos Industrial SRL, ca parte a unui consorțiu de firme, în baza unui contract încheiat cu Compania Administrația Canalelor Navigabile (dragaj de întreținere pe Canalul Dunărea — Marea Neagră și pe Canalul Poarta Albă — Midia — Năvodari).

Potrivit surselor, în schimbul banilor pretinși, omul de afaceri, prevalându-se de influența exercitată asupra funcționarilor, ar fi promis că îi va determina pe aceștia să respecte obligațiile contractuale referitoare la plata prețului față de SC Argos Industrial.

Consorțiul respectiv de firme ar fi încasat prețul lucrărilor executate — peste 12,7 milioane lei și TVA aferentă de peste 3 milioane lei.

Sorin Strutinsky ar fi primit de la denunțător aproximativ 636.000 lei, banii fiind virați din conturile bancare ale SC Argos în cele ale unor firme indicate de către acesta. De asemenea, el ar fi primit, mai subliniază sursele, în numerar și suma de 25.000 euro, urmând ca diferența de încasat — în cuantum de 112.000 lei — să fie achitata în cursul anului 2015.

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, un apropiat al primarului Constanței, Radu Mazăre, și al șefului CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, este audiat miercuri de procurorii DNA, după ce a fost ridicat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bordel în apartamentul unui preot din Bacău...

2 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

3 Raluca Drăgoi, pozată în timp ce face sex oral

4 Numai în Ro se poate întâmpla așa ceva! Cică asta fura curent și are plângere penală!

5 Așa o fi?