Suceava: Ofițerul de poliție judiciară prins în flagrant de procurorii DNA luând mită a fost arestat

Tribunalul Suceava a admis, miercuri seară, propunerea procurorilor anticorupție de arestare preventivă a subcomisarului de poliție Vasile Florin Popescu, din cadrul Serviciului Judiciar al IPJ Suceava, pentru luare de mită și trafic de influență. 

Ofițerul de poliție judiciară a fost prins în flagrant de procurorii DNA Suceava când lua mită. El a fost reținut marți seară.

Potrivit procurorilor DNA, subcomisarul Vasile Florin Popescu ar fi pretins 500 euro de la o persoană față de care anterior efectuase acte de cercetare penală. Pentru a obține banii, polițistul a uzat de ascendentul moral conferit de această împrejurare, reliefând ajutorul acordat în acea cauză penală și a invocat, în mod nereal, calitatea sa actuală de ofițer 'la investigații criminale la DIICOT'.

Ancheta a mai stabilit că în data de 11 decembrie 2015 polițistul a pretins din nou 500 euro de la aceeași persoană și a uzat din nou de modalitatea favorabilă acestuia în care a fost soluționată acea cauză penală.

Totodată, procurorii arată că, în perioada octombrie 2015 — 18 noiembrie 2015, ofițerul de poliție a pretins suma de 500 de euro, din care a primit 300 de euro de la Ovidiu Stănescu, zis ''Marius'', lăsând să se creadă că are influență asupra unui judecător din cadrul Tribunalului Suceava — Secția Penală învestit cu soluționarea unei cauze penale privind săvârșirea unei infracțiuni de tentativă de omor de cumnatul lui Stănescu.

Polițistul ar fi promis că îl va determina pe magistrat, inclusiv prin intermediul a două persoane, dintre care una avea calitatea de judecător la Tribunalul Suceava, să adopte o soluție favorabilă în acea cauză, respectiv să dispună punerea în libertate a persoanei respective sau condamnarea sa la o pedeapsă mai blândă.

Ulterior pronunțării condamnării în primă instanță la pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare, polițistul a pretins, în mod repetat și la date diferite, sume de bani de la Stănescu pentru că pedeapsa în cauză ar fi fost aplicată în cuantum redus ca urmare a intervențiilor făcute împreună cu cele două persoane menționate la judecătorul învestit cu soluționarea cauzei.

În cursul zilei de marți, polițistul a fost depistat în flagrant în timp ce primea suma de 700 de lei de la Ovidiu Stănescu.

Procurorii au efectuat percheziții domiciliare la biroul subcomisarului Popescu din cadrul IPJ Suceava și la locuința acestuia.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de o altă persoană, precizează DNA Suceava.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I