Ţara unde CRETINUL DECIDE/Ponta: Voi transmite solicitarea de demisie a lui Vâlcov după aprobarea Codului fiscal și de procedură fiscală

Ţara unde CRETINUL DECIDE/Ponta: Voi transmite solicitarea de demisie a lui Vâlcov după aprobarea Codului fiscal și de procedură fiscală

Solicitarea de demisie din funcția de ministru al Finanțelor a lui Darius Vâlcov va fi trimisă președintelui României imediat după aprobarea, în ședință de Guvern, a Codului fiscal și de procedură fiscală, ceea ce înseamnă maxim miercurea viitoare, a declarat luni Jigodia Naţională  Victor Ponta, președintele PSD.

El a arătat că cele două proiecte se află în circuitul de avizare, iar schimbarea ministrului de Finanțe ar însemna întârzierea acestui circuit.

Întrebat dacă a găsit un înlocuitor pentru Darius Vâlcov, cretinul Victor Ponta a susținut că nu a avut timp să discute acest subiect.

"Nu am discutat încă, nu am avut eu când să discut cu posibilii înlocuitori, după care voi discuta și cu președintele României și în cadrul partidului și voi face propuneri. (...) Cele două proiecte sunt plecate pe circuitul de avizare. În măsura în care se schimbă persoana ministrului trebuie să reluăm circuitul de avizare, ceea ce înseamnă încă o lună, o lună și jumătate. Or, voi transmite demisia dlui Vâlcov, solicitarea de demisie către președintele României imediat după ce în ședința de Guvern aprobăm cele două proiecte și pleacă spre Parlament. Nu știu dacă putem miercuri, dacă nu miercurea cealaltă cel mai târziu".

Ponta a precizat că l-a anunțat pe șeful statului încă de duminică în privința demisiei lui Darius Vâlcov. "Imediat ce adoptăm în Guvern și trimitem la Parlament, până atunci o să găsesc o persoană, pentru că la Ministerul de Finanțe nu pot să las funcția goală. Tot ce înseamnă funcționarea țării — salarii, pensii, instituții — depinde de semnătura ministrului de Finanțe, nu e o funcție pe care poți să o lași vacantă. Și atunci, imediat în zilele următoare, voi discuta cu posibilii miniștri, cine vrea din cei cărora le propun și îl informez și pe președinte și după aceea și pe dvs", a detaliat șeful Executivului.

El a adăugat că se gândește la un ministru de Finanțe cel puțin la fel de bun cum a fost Darius Vâlcov. "Darius Vâlcov, în aprecierea mea ca prim-ministru și în aprecierea tuturor celor care nu sunt orbiți de patimă politică, a fost un ministru și e un ministru foarte bun de Finanțe. Cei orbiți de patimă, nu am ce să le fac, și e treaba lor", a adăugat Ponta. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!