Târgu Mureș: Aproximativ 250 de persoane au continuat protestele împotriva corupției

Târgu Mureș: Aproximativ 250 de persoane au continuat protestele împotriva corupției

Aproximativ 250 de persoane au participat, joi seara, la Ceasul cu Flori și în fața Prefecturii Mureș, la un nou protest împotriva corupției, cerând resetarea clasei politice românești.

* LIVE UPDATE O nouă zi de proteste în Piața Universității și în țară, după tragedia de la Colectiv

Printre tinerii care au aprins o lumânare în memoria victimelor de la Clubul Colectiv din București și au luat parte la protest se regăsește și George Ștefan, care s-a arătat indignat că unele personaje doresc să câștige la capitolul imagine folosindu-se de evenimentul tragic, dar și din cauza lipsei spiritului civic care se manifestă la Târgu Mureș.

'Am vrut să le reamintesc oamenilor că lumea a ieșit în stradă din cauza unui eveniment care oarecum pare uitat din cauza răsturnării guvernului. Foarte multe persoane vor să capitalizeze, să ia ceva de pe urma acestei manifestări, pentru mine e dureros, ca om care a trăit evenimentele de săptămâna trecută, de la București, iar acum văd hienele trăgând. Îi chem mâine să aprindem o lumânare, să nu uităm ce s-a întâmplat și să nu se mai repete. În Târgu Mureș nu există spirit civic, de aceea vin puțini, am fost printre inițiatorii protestelor pentru Roșia Montană sau a celor când s-a încălcat dreptul la vot. Dar în Târgu Mureș nu există spirit civic, acesta a fost distrus, probabil în martie 90. Altfel nu reușesc să înțeleg cum de, într-un oraș studențesc, unde energiile se întâlnesc, nu reușim să deprindem acest spirit civic', a arătat George Ștefan, care a subliniat că se impune o resetare a clasei politice.

În timpul protestului de la Târgu Mureș, tinerii au scandat lozinci împotriva partidelor politice și au cerut o schimbare radicală a modului de a face politică în România.

AGERPRES/(A — autor: Dorina Matiș, editor: Mihai Simionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…