Tăriceanu: A învăța limba română înseamnă a cunoaște identitatea, personalitatea și sufletul poporului român

Tăriceanu: A învăța limba română înseamnă a cunoaște identitatea, personalitatea și sufletul poporului român

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, afirmă că a învăța limba română înseamnă a cunoaște identitatea, personalitatea și sufletul poporului român.

"De-a lungul istoriei noastre, limba a fost cea care i-a unit pe români în momente cruciale. Păstrarea și cultivarea limbii române sunt rezultatele unor eforturi pe care generații de români le-au depus de-a lungul secolelor. A învăța limba română înseamnă a cunoaște identitatea, personalitatea și sufletul poporului român. Limba română este astăzi la loc de cinste printre limbile oficiale ale Uniunii Europene. Ca români, este de datoria noastră să arătam cel mai înalt respect limbii noastre strămoșești prin a o vorbi corect și a-i învăța pe copiii noștri să facă la fel", scrie Tăriceanu, luni, pe pagina sa de Facebook.

El reamintește că limba națională este, alături de tricolor și imn, un simbol care oferă României autenticitate.

"Alături de tricolor și de imnul național, limba poporului român reprezintă un simbol al neamului nostru și un element de identitate într-o lume în plină globalizare. Limba română a fost modalitatea prin care înaintașii noștri au comunicat speranțele ce au animat sentimentele poporului nostru", mai spune Tăriceanu, de Ziua Limbii Române. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Două femei, una frumoasă, una...

3 Un colier uman?

4 Oligarhii ruși au pierdut 7 miliarde de dolari într-o singură zi!

5 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți