Tăriceanu, după întâlnirea cu magistrații: Am convenit să organizăm un grup de lucru

Tăriceanu, după întâlnirea cu magistrații: Am convenit să organizăm un grup de lucru

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat miercuri, la finalul întâlnirii conducerii acestei Camere a Parlamentului cu reprezentanții asociațiilor magistraților, că va fi constituit un grup de lucru care va analiza propunerile venite din partea organizațiilor profesionale cu privire la statutul magistraților.

"La sfârșitul întâlnirii am convenit să organizăm un grup de lucru care să preia din propunerile făcute de asociațiile profesionale ale magistraților, fie că vorbim de chestiuni referitoare la statutul magistraților, fie că vorbim de probleme legate de ceea ce ar părea să fie mai delicat. Am discutat despre legile ?Big brother' unde există serioase semne de întrebare în pofida acestui acord politic care s-a reușit la Cotroceni", a declarat Tăriceanu.

El a reamintit că judecătorii CCR au dat un verdict de neconstituționalitate legilor adoptate în Parlament în domeniul securității cibernetice.

"Un acord politic este întotdeauna bine-venit, dar, ținând cont că inclusiv CCR a respins în repetate rânduri legile adoptate în acest domeniu și interesul și al Parlamentului și al Justiției este de a pune pe primul loc drepturile și libertățile cetățeanului, astfel că trebuie să privim aceste lucruri cu responsabilitate. Am discutat și despre modul și gradul de implicare a serviciilor de informații în Justiție, lucru care afectează independența judecătorilor, am discutat despre efectele nocive ale tele-justiției", a completat Tăriceanu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas

2 ”Tovarășul Stalin a făcut o greșeală că a permis Germanei să existe! Să ardă în iad!” / Propagandistul lui Putin în plin delir

3 Cât de aproape e criza economică. Un expert explică ce-i aşteaptă pe români şi cum a scăpat inflaţia de sub control

4 De citit / Ruşii operează prima mişcare din noua cursă a demenţei nucleare

5 Prinţul Charles ar fi acceptat trei valize cu câte un milion de euro de la un şeic