Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Tăriceanu: Lupta politică nu trebuie dusă prin manifestații de stradă care să dea jos guverne

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, luni, că se alătură ideii lansate de președintele PSD, premierul Victor Ponta, potrivit căreia lupta politică nu trebuie dusă prin manifestații de stradă care să vizeze căderea unui Guvern.

"Dacă ținem teoria statului de drept, atunci trebuie să înțelegem că mecanismele democratice și constituționale sunt cele care pot duce la formarea unui Guvern și tot ele duc la dărâmarea unui Guvern. Mai există un mecanism democratic, alegerile. Dar, între alegeri, nu există, după părerea mea, posibilitatea să acceptăm ca prin manifestații de stradă să dăm jos guverne pentru că intrăm în cu totul și cu totul altceva, într-o situație de anarhie, într-o situație anormală, în care nu instituțiile și votul democratic al cetățenilor, aș spune, contează, ci anumite manifestații publice care, sigur, că au legitimitate care este necertificată prin alegeri", a declarat președintele Senatului.

Tăriceanu a adăugat că, în aceste condiții, se alătură ideii că "nu în felul acesta trebuie dusă lupta politică". "Și aici îmi permit să adaug încă un lucru. Văd că modalitățile pe care actualul PNL sau, mai bine zis, noul PDL le folosește sunt exact aceleași folosite de fostul președinte Băsescu — ducerea luptei politice într-o zonă a extremelor în care nu există adversități politice, adversarii politici se respectă, se ascultă, dialoghează, ci ducerea luptei politice pe tărâmul în care adversarii nu mai sunt adversari, ci sunt dușmani", a afirmat președintele Senatului.

Premierul Victor Ponta, președintele PSD, a lansat, luni, un apel către liderii PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga, cărora le-a cerut să dea dovadă de responsabilitate și să înțeleagă că într-o democrație lucrurile "nu se tranșează în stradă prin forță", adăugând că, în cazul în care aceștia vor apela la astfel de mișcări, social-democrații își rezervă dreptul de a face o sesizare penală împotriva liberalilor.

"Vreau să vă rog să facem un apel foarte hotărât la responsabilitate către cei de la PDL-PNL. Eu cred că într-o democrație lucrurile nu se tranșează în stradă prin forță. Și nu vreau să fim puși în această situație. Am înțeles că ei aduc 1.000 de oameni, noi putem să aducem 10.000. Dacă ei pot să aducă 10.000, noi putem să aducem 100.000, dar cred că este cea mai mare greșeală pe care poate să facă România în acest moment. Și fac un apel la ultimul dram de minte pe care sper că-l mai au domnul Blaga și doamna Gorghiu să înțeleagă că nu poți să dai foc unei țări și că ne vom adresa procurorului general al României cu sesizare penală pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 397, alineat 2 din Codul penal. Și procurorul general, conform procedurii, ca și la mine, îi declară suspecți și îi cercetează. Și vedem atunci dacă le mai place să facă politică din Justiție. Putem să facem acest lucru, sper să nu fie cazul", a declarat președintele PSD, în cadrul ședinței Comitetului Executiv Național al social-democraților.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mafia PSD / Aceasta este diploma falsă de inginer a directorului general al Transelectrica!

2 Semnal-ȘOC pentru PSD! Pro TV, audiență URIAȘĂ cu episodul despre Teleorman de la „România, te iubesc”

3 Americanii au avut un șoc: Nici în Africa nu se mai întâmplă așa ceva! Dragnea: Mesajul meu e clar și ferm, la…

4 Fraților, voi vedeți unde-am ajuns? Fiola pune condiții STS pentru a putea folosi tabletele care împiedică vot…

5 SURSE Digi 24 / Dăncilă a obținut fotografia pentru care Dragnea a plătit 100 000 de dolari

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă