Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Tăriceanu: Nu favorizăm ideea unui Guvern de tehnocrați; soluția trebuie să fie politică

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat luni că nu împărtășește opinia potrivit căreia pentru funcția de premier ar trebui nominalizată o personalitate independentă, deoarece soluția pentru actuala situație trebuie să se bazeze pe factorul politic.

"Nu împărtășim opinia potrivit căreia o soluție cu o personalitate independentă sau tehnocrată, cum mai este numită, este soluția pentru rezolvarea problemelor, pentru că partidele înseamnă că se feresc de a-și asuma responsabilitățile. Noi am fost aleși nu pentru a da altora să rezolve problemele, ci pentru a ne asuma răspunderea pentru rezolvarea lor", a precizat Tăriceanu, după ședința grupurilor parlamentare reunite ale ALDE.

El a adăugat că a avut luni dimineață o întâlnire cu liderul PSD, Liviu Dragnea, în cadrul căreia a evidențiat că soluția pentru situația actuală trebuie să fie una politică, menționând totodată că după consultările ALDE și PSD de la Cotroceni vor fi schimburi de puncte de vedere între cele două partide în vederea armonizării lor.

"A fost o discuție personală cu Liviu Dragnea. I-am spus care este părerea mea în legătură cu actuala situație și cum văd eu rezolvarea acestei situații. Soluția trebuie să fie, după părerea noastră, așa cum am și subliniat săptămâna trecută, bazată pe factorul politic. Până la urmă, democrația reprezentativă se bazează pe Parlament, Parlamentul este reprezentativ și legitim, rezultatul alegerilor cetățenilor. De aici, din această zonă, trebuie să iasă soluția de deblocare a situației. O să discutăm în această după-amiază și mâine. După aceste întrevederi, vom mai schimba puncte de vedere și încercăm să le armonizăm", a precizat Tăriceanu.

Întrebat dacă știe poziția pe care PSD o va susține la Cotroceni, Tăriceanu a răspuns afirmativ, dar a menționat că este foarte posibil să se mai întâlnească cu Dragnea înainte ca acesta să meargă la consultările cu președintele Iohannis.

"Am discutat în linii mari acest lucru și urmează să mai vorbim înainte, probabil, de întâlnirea de la Cotroceni, e foarte posibil. Știu care va fi poziția PSD", a spus copreședintele ALDE.

Potrivit lui Tăriceanu, este "importantă și utilă" consultarea societății civile și nu trebuie neglijate sau desconsiderate propunerile venite din această direcție, însă se impune o dezbatere a lor.

"Trebuie văzut cum aceste lucruri pot să intre în dezbaterea publică. Este nevoie și de o dezbatere publică pentru că nu sunt toate punctele de vedere exprimate pe subiectele care astăzi fac obiectul discuției", a explicat el.

Copreședintele ALDE a precizat că discuții trebuie purtate cu toate partidele parlamentare reprezentative.

"Partidele au obligația să genereze consultări între ele pentru găsirea unor soluții politice. Nu este rolul președintelui, decât în ultimă instanță, după ce partidele au făcut aceste eforturi și, dacă cumva nu au găsit o soluție, sigur că președintele poate să-și exercite, conform Constituției, rolul de mediator. Dar până atunci este obligația noastră și pot să vă informez că în această dimineață am avut deja primele discuții cu președintele PSD, domnul Liviu Dragnea, și sigur că așteptăm și reacția celor de la Partidul Național Liberal, de la UDMR, în esență toate partidele parlamentare care sunt implicate în acest impas în care ne găsim pentru a găsi o soluție politică bazată pe ordinea democratică", a spus Tăriceanu. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALARMĂ Deși este demisă, Dăncilă vrea să dea chinezilor, pe ultima sută de metri, un contract major: construir…

2 Dacă-l vedeți pe ăsta în Guvernul PNL să știți că MAFIA a rămas la putere!

3 Se conturează Guvernul Ludovic Orban. Ce riscă Iohannis și PNL. Avertismentul lui Rareș Bogdan

4 Cât s-o fi dat? Frățiorul MAFIEI mineritului din Gorj, favoritul PNL pentru portofoliul Economiei! A fost lide…

5 Prima MUIE de la Orban! Exclude OUG în domeniul justiției dacă devine premier. La fel ca Dăncilă! Botnița proc…

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia