Timotei Aioanei, ales episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor

Timotei Aioanei, ales episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor

Părintele Arhimandrit Timotei Aioanei a fost ales prin vot secret, în şedinţa de luni a a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în postul de episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, informează Patriarhia Română.

Şedinţa a avut loc la Reşedinţa patriarhală, sub preşedinţia patriahului BOR, PF Daniel.

Potrivit sursei citate, în consultare cu Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, PF Daniel, în calitate de Arhiepiscop al Bucureştilor, a propus, pentru postul vacant de episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Timotei Aioanei, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte şi Superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan, şi pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Veniamin Goreanu, consilier eparhial la Sectorul administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Timotei Aioanei a fost ales cu 34 de voturi din 42 de voturi valabil exprimate şi va purta titulatura de Prahoveanul.

Postul de episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, ocupat temporar de PF Daniel, a devenit vacant după ce Varsanufie Prahoveanul a fost ales, în mai, arhiepiscop al Arhiepiscopiei Râmnicului.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

3 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

4 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie