Toni Greblă a fost AUDIAT la DNA

Toni Greblă a fost AUDIAT la DNA

​Judecatorul Curtii Constitutionale (CCR) Toni Grebla a fost audiat din nou la DNA.

Toni Grebla se afla in concediu de la odihna de la CCR.

Toni Grebla, fost senator in Parlamentul Romaniei si judecator al Curtii Constitutionale, a fost adus cu mandat la DNA joia trecuta si este urmarit penal de procurorii anticoruptie pentru trafic de influenta si constituirea unui grup infractional organizat.

DNA a aratat ca Toni Grebla este urmarit penal dupa ce a vrut sa eludeze embargoul impus de Rusia asupra importurilor de alimente din UE si a incercat sa exporte alimente prin Turcia. DNA a realizat dosarul cu sprijin de la DIPI, serviciul de informatii al Ministerului de interne cunoscut drept "Doi si-un sfert".

Curtea Constitutionala a aratat joi, intr-o prima reactie dupa aducerea cu mandat la DNA a lui Toni Grebla, ca judecatorii CCR sunt suspendati de drept din functie de la data trimiterii in judecata penala si nu pot fi arestati sau trimisi in judecata penala "decat cu aprobarea Biroului permanent al Camerei Deputatilor, al Senatului sau a Presedintelui Romaniei, dupa caz, la cererea procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie".


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”