Traficul de persoane, o 'afacere' de 16 miliarde de euro în ultimii 15 ani (studiu)

Traficul de persoane, o 'afacere' de 16 miliarde de euro în ultimii 15 ani (studiu)

În ultimii 15 ani, traficul de ființe umane a generat câștiguri de 16 miliarde de euro, potrivit unui studiu elaborat de un grup de ziariști și analiști informatici, autori ai blogului The Migrant Files, scrie duminică ziarul spaniol El Pais în ediția electronică.

După ce au analizat interogatoriile traficanților aflați după gratii, autoritățile austriece au reușit să afle care este prețul pe care trebuie să-l plătească un refugiat care intenționează să ajungă din Serbia în Germania, traversând Austria: 1.200 de euro. Din Grecia, "aventura" costă între 3.000 și 5.000 de euro, iar din Turcia, sumele ajung și la 10.000 de euro.

"Pentru tronsonul Budapesta-Passau, prețul plătit de un refugiat este de 2.000 de euro", spune comisarul și purtătorul de cuvânt al poliției din Passau (oraș în Bavaria Inferioară, Germania), Alexander Schraml. "După calculele mele, câștigurile traficanților care au abandonat camionul frigorific pe marginea autostrăzii austriece (și unde au fost descoperite cadavrele a 71 de imigranți ilegali — n.r.) depășesc 140.000 de euro", adaugă el.

Ministrul de interne german, Thomas de Maziere, a promis să intensifice operațiune de vânare și capturare a traficanților de persoane, în timp ce colegul său din landul Bavaria, Joachim Herrmann, a apreciat că traficanții care fac afaceri cu ființele umane ca și cum ar fi vorba de niște mărfuri ar trebui considerați asasini. "Nu poate exista o falsă toleranță la adresa lor", a spus Herrmann. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

2 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

3 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

4 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!