Transalpina ar putea fi deschisă oficial în august

Transalpina ar putea fi deschisă oficial în august

CNADNR a suplimentat echipele de muncitori pe Transalpina, astfel încât în luna august, șoseaua care ajunge la cea mai înaltă altitudine din România să fie deschisă oficial, au precizat pentru AGERPRES reprezentanții secției Vâlcea a CNADNR.

"Se lucrează din plin la montarea parapeților de siguranță, marcaje, semne, absolut tot ce este necesar ca acest drum să fie gata la începutul lunii august. Vom suplimenta chiar numărul de muncitori pentru a grăbi lucrările și pentru ca turiștii să poată ajunge cât mai repede în zonă, să traverseze acest drum dinspre Gorj spre Vâlcea și Alba", au afirmat reprezentanții secției CNADNR Vâlcea.

Deși oficial este închisă, de la începutul verii mii de turiști s-au încumetat să traverseze DN67C (Transalpina) pe porțiunea care urcă până la 2.100 de metri, între Obârșia Lotrului (Vâlcea) și Rânca (Gorj). La 2000 de metri, a fost amenajat chiar un spațiu comercial unde turiștii pot achiziționa fructe de pădure, ceaiuri, brânzeturi etc.

Neoficial, numărul celor care tranzitează zilnic în prezent Transalpina se ridică la aproximativ 500 de autoturisme, în week-end numărul acestora dublându-se.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...