Transilvania îi uimeşte cu frumuseţea sa pe jurnaliştii britanici

Transilvania îi uimeşte cu frumuseţea sa pe jurnaliştii britanici

Transilvania saxonă / FOTO: cluj.travel.

Faptul că Transilvania se bucură de o bună reputaţie turistică în Marea Britanie se datorează în mare parte prinţului Charles. Aşa că jurnalistul Chris Granet a testat recomandarea şi a sosit la Bucureşti doar pentru a porni într-un periplu pitoresc prin satele de dincolo de Carpaţi.

"M-am plimbat pe străduţele pietruite, uimit de arhitectura renascentistă şi medievală, de cetăţile de pe coline şi de impresionantul peisaj montan. Puteam jura că sunt în Germania, în Bavaria, dar eram în România, iar aceasta era Transilvania." relatează ziaristul londonez.

Satele săseşti, Braşovul şi Sibiul nu puteau lipsi din itinerarul lui Chris Granet. Dar cu adevărat impresionat a fost de Sighişoara.

"Frumuseţea sa este uimitoare - este una dintre ultimele cetăţi medievale locuite din Europa, cu străzi şerpuitoare străjuite de turnuri." a remarcat el.

Jurnalistul a poposit şi la Viscri, acolo unde prinţul Charles deţine o proprietate. La finalul articolului autorul îi încurajează pe britanici să viziteze România şi chiar le face câteva recomandări.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro