Transilvania îi uimeşte cu frumuseţea sa pe jurnaliştii britanici

Transilvania îi uimeşte cu frumuseţea sa pe jurnaliştii britanici

Transilvania saxonă / FOTO: cluj.travel.

Faptul că Transilvania se bucură de o bună reputaţie turistică în Marea Britanie se datorează în mare parte prinţului Charles. Aşa că jurnalistul Chris Granet a testat recomandarea şi a sosit la Bucureşti doar pentru a porni într-un periplu pitoresc prin satele de dincolo de Carpaţi.

"M-am plimbat pe străduţele pietruite, uimit de arhitectura renascentistă şi medievală, de cetăţile de pe coline şi de impresionantul peisaj montan. Puteam jura că sunt în Germania, în Bavaria, dar eram în România, iar aceasta era Transilvania." relatează ziaristul londonez.

Satele săseşti, Braşovul şi Sibiul nu puteau lipsi din itinerarul lui Chris Granet. Dar cu adevărat impresionat a fost de Sighişoara.

"Frumuseţea sa este uimitoare - este una dintre ultimele cetăţi medievale locuite din Europa, cu străzi şerpuitoare străjuite de turnuri." a remarcat el.

Jurnalistul a poposit şi la Viscri, acolo unde prinţul Charles deţine o proprietate. La finalul articolului autorul îi încurajează pe britanici să viziteze România şi chiar le face câteva recomandări.

Sursa: realitatea.net

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

2 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...