Trei cutremure în Buzău și Vrancea, joi dimineața

Trei cutremure în Buzău și Vrancea, joi dimineața

Trei cutremure cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter, respectiv 2,6 și 2,7 grade pe scara Richter, s-au produs, joi, în zona seismică Vrancea, în județele Buzău și Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul de 3,2 grade Richter s-a produs în județul Buzău la ora locală 11,00, la o adâncime de 130 de kilometri. Cele mai apropiate orașe de epicentru au fost Covasna (41 km), Râmnicu Sărat (47 km), Focșani (52 km), Târgu Secuiesc (55 km) și Buzău (56 km).

Potrivit INFP, cutremurul de 2,6 grade pe Richter s-a produs tot în județul Buzău, la ora locală 8,48, la o adâncime de 96 de kilometri, în timp ce seismul de 2,7 grade a avut loc la ora locală 6,25, în județul Vrancea, la o adâncime de 87 kilometri. Cele mai apropiate orașe au fost Covasna (38 km), Focșani (44 km), Târgu Secuiesc (49 km), Râmnicu Sarat (50 km), Mărășesti (51 km).

De la începutul acestei luni, în România s-au propus 25 de cutremure, cele mai multe în zona seismică Vrancea, iar cel mai mare a avut magnitudinea de 4,3 grade pe scara Richter.

Anul trecut, cel mai puternic cutremur din România s-a produs în data de 22 noiembrie, în zona Vrancea, și a avut magnitudinea de 5,7 grade pe Richter.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 Așa o fi?

3 Așa e!

4 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

5 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…