Tribunalul Ilfov: 9 din cele 10 persoane acuzate de furturi din TIR-uri și autoturisme, arestate preventiv

Tribunalul Ilfov: 9 din cele 10 persoane acuzate de furturi din TIR-uri și autoturisme, arestate preventiv

Magistrații Tribunalului Ilfov au decis marți seară arestarea preventivă pentru 30 de zile a nouă dintre cele zece persoane reținute pentru furturi din autotrenuri și autoturisme, dar și de tâlhării.

Pentru una din cele zece persoane — un angajat al Altex care dădea ponturi despre transporturile de produse electronice — judecătorul de drepturi și libertăți a decis cercetarea sa sub control judiciar.

Potrivit unui comunicat al PÎCCJ transmis marți AGERPRES, au fost reținuți, fiind acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, Vasile Măcelaru, Constantin Nedelcu, Daniel Duduianu, Daniel-Valentin Voicu, Georgică Iova, Rolf Vasile Ilie, Lilian-Fănel Gurlea, Alberto Univers Ioniță și Florea Văduva. Cei nouă sunt acuzați și de dare de mită, furt calificat, tâlhărie calificată și distrugere, uz de fals.

Marian Matei, cel de-al zecelea inculpat, este acuzat de furt calificat sub forma complicității.

Conform comunicatului, din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, începând cu luna iunie 2015, pe raza județelor Ilfov, Giurgiu, Ialomița, Argeș și Dâmbovița, inculpații au comis mai multe furturi de bunuri transportate în autotrenuri, în timpul deplasării pe rutele de transport rutier, prin ruperea sigiliilor și tăierea prelatei vehiculului, precum și furturi din autoturisme, prin metoda înțepării anvelopei.

În cazul furturilor din autotrenuri, inculpații ar fi încadrat, în trafic, cu propriile autoturisme, autovehiculul vizat, iar din mers una dintre persoane ar fi urcat de pe capota autoturismului în autotren și ar fi sustras bunuri.

În ceea ce privește furturile din autoturisme, aceștia ar fi profitat de încetinirea mașinilor în trafic prin înțeparea anvelopelor mașinilor, iar când șoferul oprea pentru remedierea avariei ar fi sustras genți sau alte bunuri de valoare aflate la vedere.

De asemenea, pentru a-și asigura scăparea și păstrarea bunurilor sustrase ar fi folosit acte de violență asupra unora dintre victime, iar, în anumite cazuri, pentru a-și acoperi activitatea infracțională, fiind opriți în trafic având asupra lor marfa sustrasă, au oferit diverse sume de bani polițiștilor din cadrul IPJ Vâlcea — PO Brezoi, aceștia refuzând mita.

Din investigații a reieșit că faptele au fost săvârșite în special în județul Ilfov, pe drumul național Centura Bucureștiului, dar și în județele Argeș, Ialomița, Vâlcea.

În documentarea activității infracționale procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Polițiștii din Ilfov și cei ai IGPR au efectuat luni 10 percheziții în București și județele Ilfov, Ialomița, Argeș și Prahova și au pus în executare mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de mai multe furturi din autovehicule și tâlhării.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Andreea Rotaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...