Tribunalul Ilfov judecă o contestație a DNA la decizia de eliberare condiționată a lui Gheorghe Popescu

Tribunalul Ilfov judecă o contestație a DNA la decizia de eliberare condiționată a lui Gheorghe Popescu

Tribunalul Ilfov judecă miercuri o contestație a DNA la decizia Judecătoriei sectorului 4 prin care s-a dispus eliberarea condiționată a fostului căpitan al naționalei de fotbal, Gheorghe Popescu.

Judecătoria sectorului 4 a admis pe 5 octombrie cererea de eliberare condiționată din închisoare a lui Gheorghe Popescu, care execută la Penitenciarul Jilava o pedeapsă de trei ani, o lună și zece zile, primită în dosarul transferurilor din fotbal.

Un procuror de la DNA a declarat, la acea dată, la Judecătoria sectorului 4, că la dosar nu există dovezile în baza cărora Comisia din Penitenciarul Jilava a făcut caracterizările în cazul lui Gheorghe Popescu și nici dacă au caracter științific cărțile scrise de acesta în închisoare.

Procurorul a solicitat amânarea procesului în care Gheorghe Popescu solicită eliberarea condiționată, pentru a fi verificate cărțile scrise de acesta, deoarece la dosar nu sunt enumerate nici măcar titlurile.

Cererea DNA a fost respinsă de judecător, pe motiv că nu poate stabili dacă o lucrare este științifică sau nu.

La dosarul trimis în instanță, Comisia de la Penitenciarul Jilava arată că Gheorghe Popescu are o condamnare de 1.137 de zile, din care a executat efectiv 570 de zile, la care se adaugă 211 zile calculate ca urmare a muncii prestate în detenție, astfel încât el a îndeplinit fracția de 2/3 din pedeapsă necesară pentru eliberarea condiționată.

În caracterizarea de la dosar se mai arată faptul că Gheorghe Popescu a elaborat și publicat patru lucrări științifice, în perioada septembrie 2014 — martie 2015, însă nu sunt amintite și titlurile acestor cărți.

Tot la caracterizare se precizează că Gheorghe Popescu a participat în Penitenciarele din Jilava și Rahova la mai multe activități artistice, educative și religioase, și anume concursuri tematice, dezbateri, redactare reviste, cenacluri literare, modulele: "Inițiere IT", "Mari imperii", "Educație economică", "Literatură română", dar și programe: "Educație prin sport", "Cuvântul care zidește", "Lăudați pe Domnul", Programul "Biserica Ortodoxă Română", "Forță și culturism".

"Am respectat decizia instanței, doresc să fiu folositor societății și să fiu alături de familia mea", a declarat, în octombrie, Gheorghe Popescu în sala de judecată.

Pe 4 martie 2014, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Gheorghe Popescu în dosarul transferurilor din fotbal la trei ani, o lună și zece zile de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, el având și interdicția de a fi reprezentant al unui club de fotbal pe durata unui an după ce va fi eliberat din penitenciar.

Acuzațiile la adresa lui Gheorghe Popescu se referă la nedeclararea unor sume de bani în legătură cu transferurile fotbaliștilor Lucian Sânmărtean (de la Gloria Bistrița la Panathinaikos, Grecia) și Florin Bratu (de la Rapid la Galatasaray, Turcia). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...