Tulcea: Circa 500 de protestatari cer plecarea întregii clase politice

Circa 500 de persoane au protestat, pentru a treia seară consecutiv, pe străzile orașului Tulcea, acesta fiind cel mai mare număr de participanți înregistrat până acum.

Tulcenii nemulțumiți de clasa politică s-au strâns, începând cu ora 19,00, în Piața Mircea cel Bătrân, au aprins lumânări în memoria victimelor tragediei înregistrate în urmă cu o săptămână în clubul bucureștean Colectiv, iar în jurul orei 20,00 au plecat în marș pe străzile orașului.

''Jandarmii nu ne-au dat voie să plecăm în oraș, iar oamenii le-au spus că nu există vreun conducător al acțiunii din această seară. Mi s-a spus că voi lua amendă între 1.000 și 10.000 de lei, dar eu nu sunt responsabil pentru ce s-ar putea întâmpla unui participant', a declarat, pentru AGERPRES, inițiatorul marșurilor de solidaritate organizate în serile precedente, Marian Vavilov, în vârstă de 17 ani, elev al Seminarului teologic din municipiu.

Spre deosebire de serile trecute, atunci când protestatarii au purtat doar un singur mesaj 'Corupția ucide', vineri seara pe lângă acesta, ei au afișat pancarte inscripționate cu mesaje de genul 'Daniele, te lepezi de sutană?', 'Și tu puteai fi în locul lor', 'Vrem spitale, nu biserici', 'Nu vrem să vă reformați, vrem cu toții să plecați!'. De asemenea, unii dintre ei îmbrăcați în pantaloni albaștri și au afișat mesajul 'Pierdut izmene de general (cufurite). Ofer recompensă'.

Protestul de vineri seara a fost anunțat în urmă cu două zile pe o rețea de socializare, însă Marius Mihăilă, tânărul de 26 de ani care a solicitat și autorizarea acțiunii, l-a anulat ulterior din cauză că acesta a fost interpretat politic.

'Dintr-un moment de liniște, a fost transformat într-un bâlci politic. Am vrut să fie un moment al victimelor tragediei, dar s-a politizat și am preferat să mă retrag pentru a redeveni un moment al oamenilor', a afirmat Mihăilă, membru PNL.

El nu a participat la marșul de protest, ci a venit doar pentru a aprinde o lumânare la statuia lui Mircea cel Bătrân în memoria persoanelor care au murit în urmă cu șapte zile.

La finele marșului de solidaritate de pe străzile orașului, participanții s-au oprit în Piața Mircea cel Bătrân unde au continuat să scandeze împotriva corupției.

"Din cei aproape 500 de participanți la acțiunea de protest, trei persoane au fost sancționate vineri seara pentru cuvinte obscene și injurii", a mai precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi, Marian Ciubotaru.

AGERPRES / (A, AS — autor: Luisiana Bîgea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Alertă, pesedist în delir! Deputatul Mitralieră: „Ca medic, vă spun că prin termoscanare se accesează toate da…

2 ULTIMA ORĂ / Focar de coronavirus la unul dintre cei mai mari producători de înghețată din România. 27 de angaja…

3 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

4 BREAKING Primele imagini din „oaza de relaxare” a lui Dragnea de pe insula Belina, unde mergeau liderii PSD l…

5 Birchall o pune la punct pe judecătoarea PSD, care, mințind, a luat apărarea CCR și a criticat CEDO, în cazul …

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă