Udrea: Niciodată nu i-am cerut bani lui Dinu Pescariu și niciodată nu mi-a dat bani

Udrea: Niciodată nu i-am cerut bani lui Dinu Pescariu și niciodată nu mi-a dat bani

Deputatul Elena Udrea susține că niciodată nu i-a cerut bani lui Dinu Pescariu, însă admite că acesta ''a rugat-o să intervină la generalul Florian Coldea pentru a-i debloca un cont din Elveția".

"Citesc în presă că Dinu Pescariu ar fi declarat anchetatorilor în decembrie 2014 că mi-ar fi dat 500.000 de euro pentru a interveni în dosarul Microsoft. Deși este doar un denunț al unui inculpat care rămâne permanent liber în ciuda faptului că este artizanul afacerii Microsoft, el este luat de bun. Denunțul meu despre generalul Coldea nu este considerat serios. Niciodată nu i-am cerut bani lui Dinu Pescariu și niciodată nu mi-a dat bani, direct sau indirect. Este adevărat însă că Dinu Pescariu m-a rugat să intervin la generalul Coldea pentru a-i debloca un cont din Elveția, pentru că aflase că un alt inculpat din dosarul Microsoft își deblocase contul într-o situație similară, după intervenția avocatului Rareș Dan, apropiat al lui Florian Coldea. Între timp, avocatul respectiv este apărătorul lui Pescariu. Culmea, lucrul acesta l-am amintit chiar eu în denunțul pe care l-am făcut. Înainte să apară declarația lui Pescariu... (...) Las presa să afle dacă există sau nu un inculpat în dosarul Microsoft care a avut contul deblocat", a scris Elena Udrea, pe pagina sa de Facebook.

În privința ''speculațiilor din denunțul lui Gabriel Marin'' împotriva sa, ea susține că nu îl cunoaște și nu l-a întâlnit niciodată pe acesta.

"În ceea ce privește speculațiile din denunțul lui Gabriel Marin împotriva mea (făcut în ianuarie!!!), fac precizarea că nici măcar nu îl cunosc pe acesta și nu cred că l-am întâlnit în viața mea. Deci, nu văd cum poate fi luat în considerare un denunț al unui om care nici măcar nu mă cunoaște. Plus că acest domn a tot dat declarații în vara trecută și nu a zis nimic de mine. Apare acum și face un denunț în care mă pomenește pe mine???", a arătat Udrea.

Dinu Pescariu a formulat un denunț referitor la săvârșirea unor fapte de corupție de către Elena Udrea, în care susține că aceasta ar fi pretins 500.000 de euro pentru a-l ajuta să-și rezolve problemele din justiție, potrivit referatului prin care procurorii DNA solicită încuviințarea urmăririi penale, reținerii și arestării preventive a fostului ministru în dosarul Microsoft.

Pescariu susține că banii au fost ceruți de Elena Udrea în cursul anului 2013, fiindu-i remiși ulterior, în mai multe tranșe. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...