Un elicopter cu ambasadori s-a prăbuşit în Pakistan. Ambasadorul României, la bord

Un elicopter cu ambasadori s-a prăbuşit în Pakistan. Ambasadorul României, la bord

Diplomații norvegian și filipinez sunt victime ale accidentului de elicopter care s-a produs în nordul Pakistanului, scrie BBC News. Elicopterul era militar, aparținea armatei pakistaneze și s-a prăbușit în timpul unei aterizări de urgență, care a avut loc în regiunea Văii Naltar, precizează sursa citată.

 Potrivit MAE, în aparatul respectiv se afla și ambasadorul României la Islamabad, Emilian Ion, dar acesta nu a fost rănit.

MAE a reuşit ulterior să-l contacteze telefonic pe ambasadorul român,  care a confirmat că este în afara oricărui pericol.

La această oră, o echipă din cadrul ambasadei României la Islamabad se află la sediul MAE pakistanez pentru obținerea de informaţii suplimentare despre acest accident.

Diplomații mergeau spre teritoriul Gilgit-Baltistan din Pakistan, parte a disputatei regiuni Kașmir. Ei urmau să participe la inaugurarea unui proiect privind construirea, de către forțele aeriene, a unui telescaun pentru turiști.

Conform BBC, purtătorul de cuvânt al armatei, Asim Bajwa, a confirmat, pe Twitter, numărul victimelor. Cinci persoane au fost rănite, inclusiv ambasadorii polonez și olandez.

Unsprezece străini și șase pakistanezi se aflau la bordul elicopterului, a precizat el.

Soţiile ambasadorilor din Malaezia şi Indonezia, precum şi cei doi piloţi ai elicopterului de tip MI-17, au pierit în accident, scrie Reuters, citată de Agerpres.

Printre răniţi se numără ambasadorii Poloniei şi Olandei la Islamabad. Potrivit DPA, şase persoane şi-au pierdut viaţa în accidentul aerian.

Premierul pakistanez Nawaz Sharif urma să participe și el la inaugurarea acestei investiții, dar avionul său s-a întors din drum de la Gilgit, după aflarea acestei vești.

Cauza accidentului nu este deocamdată cunoscută.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Percheziții la clanul interlop Duduianu

3 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

4 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

5 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?