Un marș va avea loc, sâmbătă dimineața, în centrul Capitalei; Brigada Rutieră anunță arterele cu probleme de trafic

Marșul "Orașul accesibil pentru oameni!" va avea loc, sâmbătă, în București, cu scopul atragerii atenției asupra problemei accesului pietonilor la spațiul public.

Potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutiere, remis vineri AGERPRES, marșul se va desfășura între orele 10,00 și 11,30, în conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București, după următorul program: între orele 10,00 — 10,40, adunarea participanților în Piața Victoriei, parcarea de deasupra pasajului; între orele 10,40 — 11,30, deplasarea participanților pe următorul traseu: Calea Victoriei — banda I și II de circulație; Str. Dem I. Dobrescu, sensul de circulație dinspre Calea Victoriei spre Bd. Nicolae Bălcescu (tronsonul cuprins între trecerea pentru pietoni din fața accesului în Ministerul Muncii și Bd. Nicolae Bălcescu); Bd. Nicolae Bălcescu, banda I de circulație.

Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să reducă viteza, să circule cu prudență în momentul în care se deplasează pe lângă grupurile de pietoni și să respecte semnalele polițiștilor rutieri.

Pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate trecerii, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric și să nu se deplaseze ori să staționeze pe partea carosabilă.

"Pe 4 iulie, începând cu ora 10, pornim în Marșul Oraș 'accesibil' pentru oameni!—Părinții care vor să-și crească copiii într-un oraș uman, persoane cu dizabilități care vor un trai independent și un oraș incluziv, oameni care nu mai vor să fie hăituiți și agresați de traficul motorizat urban, persoane vârstnice care nu vor să se mai teamă de gropi, șantiere, bălți și trotuare înzăpezite, șoferi care înțeleg că, înainte de orice, trotuarul și spațiile pietonale sunt ale pietonilor, bicicliști care înțeleg că nevoile pietonilor trebuie respectate", se arată într-un comunicat al Active Watch, remis miercurea trecută AGERPRES.

Potrivit sursei citate, inițiatorii marșului sunt: ActiveWatch, Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR), Organizația Națională a Persoanelor cu Handicap din România, Asociația Heart to Heart și Asociația Totul pentru tine. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

2 „Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende tempor…

3 Manipulare ordinară a nevestei lui Cataramă / Dr. Adina Alberts, despre legea carantinei: „Nicolae Ceauşescu ar …

4 Epidemiologul Molnar Geza: Al doilea vârf va fi depășit în două săptămâni. Nu se impune o nouă izolare

5 VIDEO Zeci de vedete și influenceri au petrecut fără măști și distanțare la inaugurarea Hotelului Novum din Ol…