Un nou proiectil neexplodat a fost găsit pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului

Un nou proiectil neexplodat a fost găsit pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului

O echipă de muncitori care lucra pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului, din apropierea Palatului Parlamentului, a descoperit joi un nou proiectil neexplodat.

"S-a găsit un proiectil neexplodat de 130 mm, fără focos, din Primul Război Mondial", a declarat, pentru AGERPRES, Doriana Lupu, purtătorul de cuvânt al Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani.

Apelul a fost formulat prin numărul unic de urgență 112, în jurul orei 13,48, și un echipaj, format din patru persoane, al Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani, s-a deplasat la fața locului și va transporta proiectilul într-un loc unde poate fi detonat.

Proiectilul de joi este al doilea găsit, în ultima perioadă, în perimetrul aceluiași șantier din apropierea Palatului Parlamentului, după cel descoperit pe 26 noiembrie. Proiectilul găsit atunci avea un calibru de 100 de milimetri și era din cel de-al Doilea Război Mondial.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…