Una din zece maşini care sunt implicate într-un accident este înmatriculată în Bulgaria

Una din zece maşini care sunt implicate într-un accident este înmatriculată în Bulgaria

Maşinile înmatriculate în Bulgaria, dar conduse de către cetăţeni români au fost responsabile de 8% din acci­den­tele produse anul trecut în România, cu toate că raportat la parcul auto naţional numărul acestora abia depăşeşte două procente.

„Din verificările efectuate a rezul­tat faptul că până la data de 31 martie 2014 în evidenţele Poliţiei Române se aflau implementate 109.928 de auto­ve­hicule înmatriculate în Bulgaria, care au fost oprite pentru control în trafic de către poliţiştii rutieri“, a spus subco­mi­sarul Răzvan Rădoi din cadrul Inspec­to­ratului General al Poliţiei Române.

În anul 2013 autovehiculele înma­tri­culate în Bulgaria au fost implicate pe teritoriul României în 942 de accidente de circulaţie soldate cu victime ome­neşti, dintre care, potrivit Poliţiei Româ­ne, în 691 de situaţii, adică în 73% din cazuri, vinovăţia a aparţinut con­du­că­torilor acestora.

În total, anul trecut s-au produs 8.550 de accidente de circulaţie, din care au rezultat 1.859 de persoane decedate şi 8.155 de persoane grav rănite.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro