UPDATE Alarma cu bombă de la școala din Hunedoara a fost falsă; autorul este un copil de clasa a cincea

UPDATE Alarma cu bombă de la școala din Hunedoara a fost falsă; autorul este un copil de clasa a cincea

Alarma cu bombă declanșată joi dimineața la Școala generală 4 din municipiul Hunedoara s-a dovedit una falsă, autoritățile reușind să-l identifice pe copilul care a sunat la numărul de urgență 112.

Acesta este un elev de 13 ani, care învață în clasa a cincea la școala generală la care a fost semnalat incidentul, a declarat pentru AGERPRES inspectorul școlar general adjunct prof. Marta Mate.

'Vom începe acțiunea de cercetare disciplinară a elevului care a declanșat această acțiune. Unitatea de învățământ trebuie să acționeze conform regulamentului său interior', a precizat reprezentanta Inspectoratului Școlar Hunedoara.

Cursurile la Școala generală 4, unitate ce aparține de Colegiul Tehnic "Traian Lalescu" din Hunedoara, vor fi reluate vineri, iar orele de clasă ce au fost pierdute joi de către elevi vor fi recuperate în baza unui program stabilit de conducerea școlii și avizat de Inspectoratul Școlar.

'Copiii au plecat acasă, iar sălile de curs rămân sigilate până vineri dimineața. Tot atunci vor fi reluate și cursurile normale', a precizat prof. Marta Mate.

Activitatea la Școala generală numărul 4 din Hunedoara a fost oprită joi dimineața, după ce un apel telefonic la numărul de urgență 112 anunța că la această unitate de învățământ ar fi fost plasată o bombă. Mai multe echipe ale SRI, ISU și Poliției au fost mobilizate la fața locului, iar accesul în zonă a fost restricționat până la finalizarea verificărilor care s-au impus în astfel de situații.

'La fața locului s-au deplasat mai multe echipe operative formate din polițiști, jandarmi și pompieri, care au izolat zona și au luat măsuri de evacuare a personalului și a celor aproximativ 1.000 de elevi prezenți la cursuri. De asemenea, echipa pirotehnică a Serviciului Român de Informații a efectuat o serie de investigații la fața locului, în urma cărora s-a constatat că este vorba despre o alarmare falsă, neexistând nici un dispozitiv explozibil care să pericliteze viața personalului sau a elevilor', a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, subinspector Bogdan Nițu.

Ancheta în acest caz este în plină desfășurare, pe numele suspectului urmând să fie deschis un dosar penal ce va fi instrumentat de procurorii DIICOT Hunedoara, competent în luarea măsurilor legale în astfel de situații.

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Blada, editor: Mihai Simionescu)



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”