UPDATE Bacău: Peste 2.000 de protestatari au cerut demisiile parlamentarilor, șefilor din administrația județeană și alegeri anticipate

UPDATE Bacău: Peste 2.000 de protestatari au cerut demisiile parlamentarilor, șefilor din administrația județeană și alegeri anticipate

Aproximativ 2.200 de băcăuani au protestat, miercuri seara, în Piața Tricolorul, cerând demisiile tuturor parlamentarilor, ale persoanelor cu funcții de conducere din administrația locală și județeană și organizarea de alegeri anticipate.

* LIVE UPDATE Manifestație în Piața Universității; a doua zi de proteste după tragedia din Colectiv

Participanții, în majoritate tineri, s-au strâns la chemarea reprezentanților proiectului politic intitulat Inițiativa Băcăuană. Dacă la început, în jurul orei 17,00, erau adunați doar 150 de oameni, până la ora 20,00 se strânseseră aproximativ 2.200.

''Este protestul care cunoaște cea mai mare participare cel puțin din ultimii 15 ani în Bacău", a declarat, pentru Agerpres, Cristian Ghingheș, unul dintre inițiatorii mitingului.

Cei prezenți, după ce au aprins lumânări în memoria victimelor din clubul bucureștean ''Colectiv'' și s-au rugat pentru răniți, au cerut apoi, prin scandări, demisia primarului, a tuturor celor care dețin funcții de conducere în administrația locală și județeană, dar și a parlamentarilor, și organizarea de alegeri anticipate. Au fost voci care au solicitat desființarea Parlamentului și s-a cerut ANAF să confiște averile corupților.

''Acest protest este împotriva întregii clase politice. Demisia lui Victor Ponta nu schimbă mare lucru. Avem primari, deputați și președinți de partid în funcție. Cu toți cei corupți ori iresponsabili, ori indiferenți, ce facem? Nu ieșim în stradă pentru a înlocui o camarilă cu alta. Toți sunt o apă și un pământ! Vrem politicieni care să fie atenți și mai ales să reacționeze prompt la problemele oamenilor. Pentru aceasta am ieșit și astăzi în stradă și sperăm să adere cât mai mulți băcăuani la demersul nostru, băcăuani aflați într-o stare de indiferență față de soarta lor. Spunem clar: așa nu mai merge", a afirmat Dorin Chirilescu, un alt inițiator al protestului.

În context, organizatorii mitingului au interzis să ia cuvântul unui lider local al PMP care intenționa să se exprime public.

Mitingul s-a desfășurat fără incidente majore, singura problemă pentru organizatori apărând atunci când un grup de participanți a vrut se îndrepte către locuințele primarului Romeo Stavarache și altor șefi de instituții ori partide din municipiu. După dialoguri destul de încinse inițiatorii deplasării au renunțat la intenție. La ora 21,30, acțiunea de protest s-a încheiat fără alte incidente

ORA 19.35 Bacău: Aproximativ 150 de persoane protestează în Piața Tricolorul


Aproximativ 150 de persoane, în mare lor majoritate tineri, au participat miercuri seara în Piața Tricolorul din Bacău la o adunare publică organizată de inițiatorii proiectului "Inițiativa băcăuană", în cursul căreia s-a manifestat împotriva întregii clase politice.


AGERPRES (AS, autor: Cornel Cepariu, editor: Mihai Simionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro