UPDATE Banii obținuți din falsificarea cardurilor, cheltuiți pe mașini de lux. Printre suspecții rețelei se regăsește fiica unui fost ofițer de la Investigarea Fraudelor Mehedinți  

UPDATE Banii obținuți din falsificarea cardurilor, cheltuiți pe mașini de lux. Printre suspecții rețelei se regăsește fiica unui fost ofițer de la Investigarea Fraudelor Mehedinți  

Anchetatorii care în această dimineață au descins la peste 20 de adrese din Mehedinți, Timiș, Arad și Caraș-Severin într-o acțiune de destructurare a unei rețele de falsificatori de carduri au stabilit că banii proveniți din vânzarea pachetelor de date pe baza cărora se clonau cardurile erau folosiți pentru procurarea diverselor bunuri de lux. Urmare a vânzarii datelor de pe mai mult de 6.000 carduri, românii au încasat sume importante (până la 40% din banii retrași de pe carduri), ulterior cumpărând mașini de lux și imobile, pe care le înregistrau pe numele rudelor.

Românii implicați în rețea sunt cei care au creat un program informatic responsabil de identificarea POS-urilor vulnerabile din SUA (din restaurante și benzinării în special), ulterior, cu un alt program, datele clienților care au plătit cu cardul fiind furate și vândute unor clienți din Rusia și Pakistan, care clonau aceste carduri și le goleau. Românilor le reveneau sume importante, anumiți membri ai rețelei asumându-și riscul de a primi banii, niciodată însă mai mult de 1.000 dolari la o tranzacție, pentru a nu trezi suspiciuni. Capii acestei rețele, informează pressalert.ro, au fost identificați de anchetatori ca fiind Melicioiu Ionuţ, Robert Vărgatu, Istodor Cristian şi Andrei Velici, toţi din Drobeta Turnu Severin. De asemenea, printre suspecţi se află şi fiica unui fost ofiţer de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Mehedinţi.   Într-una dintre locuințele percheziționate în Timișoara, situată într-un complex de lux, anchetatorii DIICOT au descoperit, la vedere, și droguri (canabis).

-------------------------------------------------------------

Percheziții în Timiș, Mehedinți, Arad și Caraș-Severin la membrii unei rețele de falsificatori de carduri

Anchetatorii au descins în această dimineață la peste 20 de adrese din județele Timiș, Arad, Mehedinți și Caraș-Severin, fiind vizată o grupare specializată în falsificarea de carduri. Ar fi vorba de peste 6.000 de carduri false, informează Digi24, judecatorii emițând în acest caz 20 de mandate de aducere pentru audieri.

Activitatea infracțională în cadrul grupului ar fi început în 2008, fiind copiate datele de pe cardurile unor deținători din Statele Unite, Pakistan și Rusia, operațiunea desfășurându-se, de altfel, în colaborare cu agenți FBI. Patru persoane sunt vizate în special de anchetatori, acestea fiind considerate capii rețelei. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu