Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

UPDATE Cluj: Circa 3.000 de clujeni au protestat pe străzi împotriva clasei politice

Circa 3.000 de persoane au participat, miercuri seară, la un marș de protest împotriva clasei politice, desfășurat în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca.

Manifestație în Piața Universității; a doua zi de proteste după tragedia din Colectiv

Câteva sute de persoane s-au adunat inițial în Piața Unirii, unde au îngenuncheat și au ținut un moment de reculegere pentru cei morți la clubul Colectiv din București.

După momentul de reculegere, ei au cântat Imnul național și au scandat sloganuri împotriva întregii clase politice, pornind apoi în marș prin zona centrală.

Printre altele, protestatarii au scandat ''Toate partidele, aceeași mizerie', ''Parlamentul judecat pentru sângele vărsat', ''Clasa politică e sub orice critică', ''Vrem spitale, nu catedrale', ''București, nu uita, Clujul e de partea ta', ''Ole, ole, ole, Victor Ponta nu mai e', ''Parlament penal, marș la tribunal', 'Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă', 'Anticipate, nu imunitate', 'Dacă vă pasă, ieșiți din casă', 'DNA — și biserica te vrea', 'Jos hoții', 'Singura soluție, înc-o revoluție'.â

De asemenea, ei au purtat pancarte pe care se putea citi: ''Corupția ucide', ''Corupția pericol de moarte', ''Uniți salvăm toată România' și pe parcursul protestului au scandat de mai multe ori numele clubului Colectiv.

În marșul lor, protestatarii s-au oprit în fața Catedralei Metropolitane, a Prefecturii și a Primăriei, unde de asemenea au scandat lozinci dintre cele menționate, iar apoi, în fața Casei de Cultură a Studenților, au ținut un nou moment de reculegere.

''Situația politică s-a schimbat. Unii ar spune că radical, eu aș spune că nu s-a schimbat chiar atât de mult, ci niște păpuși care erau în față vor fi date mai în spate și în locul lor vor fi puse altele. Problemele pe care le are societatea sunt aceleași. (...) Nu mai există revendicări clare, eventual vom descoperi dacă avem altele. Sunt revendicările acelea mai puțin spectaculoase care au existat dintotdeauna, să dispară corupția, un buget de 10% din PIB pentru sănătate. Probabil că unul dintre scopurile nedeclarate ale acestui miting este să ne asigurăm că această schimbare nu este doar de suprafață sau de formă', a declarat Cornel Vâlcu, lector universitar, cel care a lansat pe rețelele de socializare apelul pentru mitingul de la Cluj.

În finalul marșului prin zona centrală a Clujului, o parte a protestatarilor au revenit în Piața Unirii, unde au reluat scandările împotriva clasei politice.

AGERPRES/ (A—autor: Marius Septimiu Avram, editor: Vicențiu Purcărea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 PORNREVENGE. Site-urile porno sunt încă pline cu numele Anei Birchall

2 ALERTĂ Dragoș Anastasiu, patronul Eurolines, despre care se spune că va fi premierul României, a vândut afacer…

3 HOPA! Dan Turturică, veste proastă pentru „băieții” care-au pus mâna pe Dăncilă: SUA nu uită și nu iartă!

4 Președintele, călcat în picioare după decizia CCR! Din păcate, Ioana Ene Dogioiu are dreptate!

5 Moise Guran / CCR și PSD, aceeași mizerie!

recomandări

Te ia DNA: Mihali Gavril

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta