UPDATE Jean Pădureanu a ieșit din penitenciar

UPDATE Jean Pădureanu a ieșit din penitenciar

Jean Pădureanu, fost președinte al Clubului de fotbal Gloria Bistrița, a ieșit joi seara din penitenciar, după ce judecătorii de la Tribunalul Ilfov au decis eliberarea lui condiționată. Pădureanu a fost condamnat la trei ani și patru luni închisoare în dosarul transferurilor din fotbal.

"Mă duc acasă și mă apuc de treabă", le-a spus Pădureanu jurnaliștilor la ieșirea din penitenciar.

El a adăugat că, după faptele pe care le-a făcut, se aștepta doar să dea declarații și să îi dea drumul.

"Eu nu îmi reproșez nimic. (...) Nu sunt supărat cu nimic. Din contră, am învățat încă o filă din viața mea. Trebuie să-ți vezi de treabă (...) se mai întâmplă și greșeli în viață. O singură greșeală am făcut, am plecat din club acasă pe jos. (...) Plecarea de acasă a fost nedreptate. Probabil că a trebuit cineva să răspundă", a mai spus Pădureanu.

Întrebat dacă problemele de sănătate pe care le are l-au ''ajutat'' să iasă mai repede din penitenciar și dacă a avut parte de tratament corespunzător, fostul președinte al Clubului Gloria Bistrița a susținut că a fost tratat ''ca la carte''.

''Legal, dar civilizat. Colegii, prietenii au avut grijă și m-au alimentat foarte bine. (...) Merg acasă și mă ocup de treabă", a spus Pădureanu.

El și-a exprimat speranța că a rămas președinte de onoare al Clubului Gloria Bistrița și a adăugat că a văzut la televizor toate meciurile transmise. ''Președinte de onoare (n.r. — la Gloria Bistrița). Probabil că nu mi-au luat această plăcere. (...) Tot ce s-a transmis la televizor am văzut'', a afirmat el.

De asemenea, întrebat cine a avut de suferit în urma condamnării sale, Pădureanu a spus că familia, dar și clubul de fotbal care, în opinia sa, se va îndrepta.

''Am auzit lucruri rele (n.r. — despre clubul de fotbal), dar zic că se va îndrepta", a susținut Pădureanu.

Jean Pădureanu, eliberat condiționat din penitenciar; decizia este definitivă

Judecătorii de la Tribunalul Ilfov au decis joi eliberarea condiționată din închisoare a fostului președinte al Clubului Gloria Bistrița Jean Pădureanu, condamnat la trei ani și patru luni închisoare în dosarul transferurilor din fotbal.

Tribunalul Ilfov a respins joi o contestație a DNA, după ce Judecătoria Sectorului 4 a decis pe 30 aprilie eliberarea condiționată a lui Jean Pădureanu.

Decizia este definitivă, iar Jean Pădureanu va fi eliberat din Spitalul Penitenciarului Jilava.

Pădureanu este al doilea condamnat din dosarul 'Transferuri din fotbal' ce iese mai devreme din închisoare, după ce și George Copos a fost eliberat condiționat pe 7 aprilie 2015.

Anterior, Pădureanu a mai încercat să iasă din detenție, însă cererea sa de întrerupere a executării pedepsei pe motive medicale a fost respinsă de instanță.

Avocații acestuia solicitau ca el să fie internat într-un spital de stat sub pază, motivând că este foarte bolnav, fiind diagnosticat cu boala Alzheimer în formă avansată și demență mixtă.

De asemenea, el a depus și o cerere de grațiere la Administrația Prezidențială, rămasă însă fără rezultat.

Pe 4 martie 2014, Jean Pădureanu a fost condamnat la trei ani și patru luni închisoare cu executare în dosarul 'Transferuri din fotbal', fiind încarcerat la Spitalul Penitenciarului Jilava. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”