UPDATE Percheziții DIICOT într-un caz de fraude cu carduri bancare

UPDATE Percheziții DIICOT într-un caz de fraude cu carduri bancare

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Brașov au efectuat luni 22 de percheziții domiciliare în Predeal, Ploiești, Constanța și București, în cadrul unei acțiuni de destructurare a două grupări specializate în fraude cu carduri bancare.

Foto: (c) Radu TUȚĂ/Arhiva AGERPRES

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada septembrie 2014 — decembrie 2014, membrii uneia dintre grupări au solicitat și obținut de la mai multe instituții bancare, prin intermediul unor societăți comerciale cu profil turistic, POS-uri cu preautorizare, pe care le-au folosit ulterior la extrageri frauduloase.

Din materialul probator administrat în cauză a rezultat ca membrii grupării au urmărit înființarea de societăți comerciale cu profil turistic prin intermediul cărora să poată obține sume consistente de bani în modalitatea descrisă, intenționând să acționeze în Suceava, Vaslui, Sibiu, Pitești, Petroșani, Predeal și București.

Totodată, procurorii DIICOT au documentat activitatea infracțională a unei alte grupări care a acționat pe raza municipiului Constanța, prin operațiuni de skimming și prin confecționarea de dispozitive artizanale destinate montării pe ATM-uri pentru captarea datelor relevante ale cardurilor bancare, ulterior fiind utilizate pentru inscripționarea cardurilor blank cu datele colectate fraudulos și retragerea sumelor de pe cardurile astfel clonate.

Doi dintre membrii grupării, care intenționau să părăsească România, au fost surprinși în flagrant luni, în timp ce se deplasau spre aeroportul Otopeni, având asupra lor dispozitive artizanale destinate montării pe ATM-uri.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost găsite instrucțiuni de confecționare a dispozitivelor, fotografii cu modele de ATM-uri de la diverse bănci, iar din primele percheziții informatice efectuate au fost identificate sute de serii de carduri bancare.

Valoarea prejudiciului estimat depășește suma de 1 milion de lei.

La sediul DIICOT—Serviciul Teritorial Brașov vor fi aduse 15 persoane în vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale și Departamentul de Informații și Protecție Internă, acțiunea fiind realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

AGERPRES/(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Vicențiu Purcărea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro