UPDATE Percheziții la Horia Simu, aflat în topul retrocedărilor; prejudiciu - 55 milioane euro (surse)

UPDATE Percheziții la Horia Simu, aflat în topul retrocedărilor; prejudiciu - 55 milioane euro (surse)

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează, joi, percheziții la Horia Simu, aflat în topul retrocedărilor, prejudiciul fiind estimat la 55 de milioane de euro, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Omul de afaceri Horia Simu este suspectat de săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu în legătură cu obținerea unor despăgubiri supraevaluate de la Comisia Centrala pentru Stabilirea Despăgubirilor, conform acelorași surse. Faptele ar fi fost comise între 2006 și 2008, când Simu a sprijinit nerespectarea prevederilor legale de către președintele, vicepreședintele și membrii comisiei.

În perioada respectivă, Horia Simu ar fi depus la dosarul de la Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor mai multe înscrisuri nereale, inclusiv o adeverință medicală prin care se atesta starea sa precară de sănătate, ceea ce a asigurat un cadru aparent legal procedurii de despăgubire.

Potrivit acelorași surse, aprobarea raportului de evaluare întocmit în condiții nelegale a produs bugetului de stat un prejudiciu de peste 55 de milioane de euro, sumă de care Simu a beneficiat în mod necuvenit.

După finalizarea perchezițiilor, Horia Simu urmează să fie condus la sediul central al DNA, pentru audieri.

La perchezițiile efectuate joi la domiciliul lui Horia Simu au fost găsite mai multe ceasuri de lux, dar și aproximativ 150 de tablouri care ar fi semnate de pictori celebri, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. Tablourile ar fi semnate de pictori celebri, precum Corneliu Baba, Gheorghe Petrașcu ori Samuel Mutzner. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

3 Ultimele informații certe

4 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?

5 Un imbecil sinistru! Aceasta este adevărata față a PSD! Niște grohăitori în cloaca de prostie pe care au între…