UPDATE Pichetul Sindicatului Lucrătorilor Poștali a fost anulat; ministrul Finanțelor a promis aprobarea bugetului Poștei în iulie

UPDATE Pichetul Sindicatului Lucrătorilor Poștali a fost anulat; ministrul Finanțelor a promis aprobarea bugetului Poștei în iulie

Pichetul anunțat de Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România pentru marți, în intervalul orar 11,00 - 12,00, în fața sediului Ministerului Finanțelor a fost anulat, în condițiile în care ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că bugetul Poștei pentru 2015 va fi aprobat la rectificarea bugetară din iulie, a declarat pentru AGERPRES președintele Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, Matei Brătianu.

'Astăzi (marți, n.r.), la ora 9,00, am avut o întâlnire cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, la care a participat și directorul general al Poștei Române, Alexandru Petrescu. Răspunsul este că, la rectificarea din iulie, va fi corectată această problemă. Sunt bucuros că pichetul nostru rămâne fără obiect, întrucât dezideratul de aprobare a bugetului de salarii, așa cum fost prezentat de Poștă, va fi făcut. Domnul ministru ne-a dat asigurări că nu se pune problema zilelor neplătite și că va fi aprobat bugetul, în iulie. La rectificarea din iulie va fi aprobat bugetul Poștei Române cu majorarea din trimestrul al patrulea din 2014. Pichetul nu se mai ține', a menționat Brătianu.

Acesta le-a comunicat rezultatul discuției cu ministrul Finanțelor persoanelor care s-au adunat în fața sediului Ministerului Finanțelor, precum și lucrătorilor poștali din 34 de județe, "care au spus că dacă se adoptă hotărârea de zile neplătite pentru salariații din Poșta Română din cauza bugetului, atunci vor opri lucrul".

În fața sediului Ministerului Finanțelor au fost așteptați în jur de 200 de lucrători poștali. "Nemulțumirea era generată de faptul că bugetul Poștei pe 2015 nu a fost aprobat din cauza unei majorări salariale pe care am obținut-o în 2014, în trimestrul patru. A fost invocat faptul că noi am negociat în ultima parte a anului majorarea salarială și că nu este voie să crească fondul de salarii decât cu 2,2%, față de fondul pe anul trecut și, pe cale de consecință, nu se aprobă bugetul. Asta însemna că Poșta trebuia să lucreze în continuare cu un buget cu 10% mai mic decât cel pe anul trecut, ceea ce însemna că acești 10% ar fi luați din banii salariaților, cu două zile neplătite pe lună, timp de șase luni, ceea ce însemna 10% din salariul fiecăruia, cu tot cu tichete de masă. Ori, noi nu putem accepta ideea ca o negociere salarială să fie aprobată doar pentru un trimestru. Asta am explicat domnului ministru Teodorovici, care a fost de acord", a explicat președintele Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România.

Profitul net al Companiei Naționale Poșta Română /CNPR/ a ajuns, în primele patru luni din 2015, la 18,7 milioane de lei (4,16 milioane de euro), pe fondul creșterii veniturilor cu 3,1% față de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor companiei, transmise, recent, AGERPRES.

Poșta Română este o companie națională înființată conform Legii 31/1990 și nu o instituție publică. Ea funcționează pe gestiune economică, ceea ce înseamnă că își formează singură veniturile din contracte comerciale și, prin urmare, se autofinanțează.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”