UPDATE Ședința CSAT s-a încheiat; președintele Klaus Iohannis face declarații de presă

UPDATE Ședința CSAT s-a încheiat; președintele Klaus Iohannis face declarații de presă

Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării în care s-a discutat, printre altele, despre eventuale măsuri pentru gestionarea situației create de imigranții ajunși în Europa s-a încheiat după mai bine de două ore de discuții. Președintele Klaus Iohannis va face o declarație de presă.

La ședința condusă de președintele Klaus Iohannis au participat premierul Victor Ponta, vicepremierul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, directorul SRI, Eduard Hellvig, directorul SIE, Mihai-Răzvan Ungureanu, șeful Statului Major General, general-locotenent Nicolae Ciucă, consilierul prezidențial pentru securitate națională, Ion Oprișor, și secretarul CSAT, generalul de brigadă Mihai Șomordolea.


UPDATE 11,17 Ședința CSAT în care se discută măsuri pentru gestionarea situației imigranților a început

Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, în care se discută, printre altele, despre eventuale măsuri pentru gestionarea situației create de imigranții ajunși în Europa, a început, joi, la Palatul Cotroceni.

CSAT va lua în discuție mai multe teme, printre care strategiile de apărare și siguranță publică și eventuale măsuri pentru gestionarea situației create de imigranții ajunși în Europa.

Potrivit Administrației Prezidențiale, pe ordinea de zi a ședinței conduse de președintele Klaus Iohannis se vor afla următoarele teme: planul de implementare a Strategiei Naționale de Apărare a Țării pentru perioada 2015 — 2019; intensificarea fenomenului imigraționist la frontiera României — măsuri privind gestionarea situației; Carta Albă a Apărării; Strategia Națională de Ordine și Siguranță Publică 2015 — 2020.

În cadrul ședinței vor fi abordate și alte subiecte de interes pentru securitatea națională. La finalul ședinței CSAT, șeful statului va susține o declarație de presă.

Pe 7 septembrie, în contextul crizei refugiaților, șeful statului a anunțat că a convocat CSAT pentru 17 septembrie, urmând să prezinte punctul său de vedere cu privire la păstrarea unor cote voluntare de imigranți.

"Fenomenul este important pentru noi fiindcă suntem în UE, însă în România nu apare o presiune din această zonă. Putem să tratăm chestiunea cu calm, răspundere, cu solidaritate cu țările în care există un număr mare de refugiați. Nu este cazul să reacționăm isteric, cum nu este cazul să ne arătăm latura xenofobă. Trebuie să fim solidari cu celelalte țări din UE, însă trebuie păstrate cotele voluntare. Nu cred că introducerea cotelor obligatorii este o soluție. (...) Am convocat CSAT pentru 17 septembrie și acest punct de vedere îl voi prezenta și în Consiliul de la mijlocul lunii octombrie și voi ține cont și de datele Guvernului, însă datele preliminare ne arată că suntem îndreptățiți să cerem cote voluntare", afirma, la acea dată, Iohannis.

Potrivit acestuia, pe agenda CSAT se află și o analiză a stadiului dosarului Schengen.

Ultima ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării a avut loc pe 30 iulie, în absența premierului Victor Ponta.

Ședința de joi este cea de-a patra reuniune a CSAT sub conducerea președintelui Klaus Iohannis de la preluarea mandatului prezidențial. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

5 Așa o fi?