USB cere primăriilor din Capitală să publice contractele de achiziții publice

USB cere primăriilor din Capitală să publice contractele de achiziții publice

Uniunea Salvați Bucureștiul (USB) demarează luni campania de strângere de semnături pentru susținerea Planului de Curățenie Generală în primăriile Capitalei prin care solicită celor șapte instituții să publice toate contractele de achiziții publice din ultimii trei ani.

"Prin Planul de Curățenie Generală în Primăriile Capitalei, USB solicită celor șapte primării ale Capitalei să publice toate contractele de achiziții publice pentru care s-au făcut plăți în ultimii trei ani, să demareze audituri independente, realizate de companii cu reputație solidă, pentru verificarea alocărilor de fonduri din ultimii ani, precum și verificarea de către Agenția Națională de Integritate a averii tuturor directorilor din primăriile bucureștene", se arată într-un comunicat remis, duminică, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, campania de strângere de semnături inițiată de USB urmărește să pună presiune, cu sprijinul bucureștenilor, asupra aleșilor locali, pentru a-i obliga să respecte legea și să justifice în mod transparent alocările de fonduri publice.

În cadrul campaniei, 17 corturi vor fi instalate de către USB în toate sectoarele Bucureștiului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro