Vâlcea: Primarul comunei Măldărești, reținut vineri dimineață de polițiști (oficial)

Primarul comunei Măldărești, Ion Dragu, a fost reținut de IPJ Vâlcea, fiind suspectat că în perioada 2014-2015 și-ar fi însușit din casieria primăriei sume de bani care cumulează 90.000 lei, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.

"În cursul săptămânii au avut loc mai multe percheziții, miercuri au fost percheziții la Primăria Măldărești, iar joi au avut loc cinci percheziții la domiciliul a cinci suspecți, funcționari din cadrul Primăriei Măldărești. Opt persoane au fost duse la sediul Poliției pentru audieri, iar două persoane au fost reținute pentru 24 de ore urmând ca în cursul zilei de vineri să fie propuși pentru mandat de 30 de zile", a precizat Alina Teodorescu.

Potrivit IPJ Vâlcea, perchezițiile au vizat mai multe contracte de achiziții efectuate în mod fictiv cu o societate, contracte care aveau ca obiect de activitate amenajare de drumuri comunale.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul suspecților au fost ridicate documente și suporți optici.

"Cele două persoane reținute de IPJ Vâlcea sunt suspecte că și-au însușit bani din casierie folosindu-i în scop personal, decontând în mod fictiv mai multe bonuri de carburanți. Totodată, se bănuiește că primarul a folosit la microferma de animale utilaje ale primăriei, decontând carburanți", a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

La domiciliul primarului a fost găsită o căprioară sălbatică ținută în captivitate, care a fost predată AJVPS Vâlcea.

Primarul comunei Măldărești, Ion Dragu, a fost reținut în noaptea de joi spre vineri, pentru 24 de ore, împreună cu un alt funcționar din cadrul Primăriei, ambii fiind suspectați de delapidare și abuz în serviciu. În prezent aceștia se află în arestul IPJ Vâlcea. Ion Dragu se află la al cincilea mandat, fiind ales pe listele PSD.

09.36 Vâlcea: Primarul comunei Măldărești, reținut vineri dimineață de polițiști (surse)

Primarul comunei Măldărești, Ion Dragu, a fost reținut în noaptea de joi spre vineri de IPJ Vâlcea, potrivit unor surse judiciare.

El a fost reținut împreună cu un alt funcționar din cadrul Primăriei, ambii fiind suspectați de delapidare și abuz în serviciu. În prezent aceștia se află în arestul IPJ Vâlcea.

Ion Dragu se află la al cincilea mandat, fiind ales pe listele PSD.

Tot în cursul acestei săptămâni primarul comunei Sutești și-a pierdut mandatul prin Ordin Prefectural după ce a fost condamnat definitiv la 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Demență pură / Mungiu-Pippidi a ajuns trompeta PSD și-i atacă pe români numindu-i „lumpendiaspora” / Sputnik a pre…

2 Fraților, asta e dementă! / Dan Alexe o dă în vileag pe pesedista Carmen Avram, pe care o acuză de hoție și impo…

3 VIDEO Protest al „valorilor” angajate de PSD la Ministerul Dezvoltării, după ce au primit ordinele de „evacuar…

4 VIDEO Vela a prezentat în Parlament cele patru documente prin care Arafat a cerut guvernelor PSD să constituie…

5 VIDEO Priviți, Rusia a trimis armata în Siberia, la cea mai mare mină de aur a țării. Mii de muncitori sunt in…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan