Vaslui: Primarul din Pușcași spune că nimeni nu dorește îmbogățirea de pe urma pelerinajului la icoana părintelui Arsenie Boca

Primarul comunei vasluiene Pușcași, Nicolae Ignat, a declarat, marți, că nici primăria, nici locuitorii comunei nu vor se se îmbogățească de pe urma pelerinajului care are loc de câteva săptămâni în localitate, la troița unde se află o icoană a părintelui Arsenie Boca, adusă de la Mănăstirea Lainici, care lăcrimează.

De câteva săptămâni, credincioși din toate colțurile țării au venit să se închine la icoană și oamenii continuă să vină la Pușcași, un loc despre care nu auziseră nimic până acum. Autoritățile locale spun că au făcut tot posibilul pentru ca pelerinii să plece cu o impresie frumoasă de la Pușcași.

''Sâmbăta și duminica avem un om care ghidează pelerinii spre troița unde este icoana. Am luat legătură cu Inspectoratul de Poliție și cu Inspectoratul de Jandarmi pentru asigurarea unor măsuri în zonă. Financiar, venirea acestor oameni la noi în comună nu ne ajută în niciun fel, fiindcă s-a speculat și lucrul acesta. Ne ajută însă faptul că datorită acestei întâmplări crește prestigiul comunei noastre în rândul oamenilor din toată țara', a declarat Nicolae Ignat.

Edilul afirmă că nu dispune de suficienți bani de la bugetul local pentru a putea amenaja un spațiu de campare pentu pelerini, dar afirmă că a făcut tot posibilul pentru ca oamenii să aibă unde se odihni sau de unde să bea un pahar cu apă.

''Noi am făcut ce s-a putut face cu bani puțini, am amenajat o parcare, am pus bănci pentru oamenii care vor să se odihnească, am tras rețea de apă și am amenajat o cișmea ca să poată oamenii să bea un pahar cu apă rece, să plece cu gânduri bune de la noi. Am văzut oameni veniți din multe județe ale țării și cred că toți trebuie întâmpinați creștinește. Nu ne trebuie bani, suntem săraci dar cinstiți, nu vrem să ne îmbogățim de pe urma icoanei cu părintele Arsenie Boca. Până la urmă să lăsăm credința să-și facă treaba', spune edilul.

Credincioșii vin cu mic cu mare la icoană, mai ales în zilele de duminică, și stau la rând pentru a se închina. Unii vin cu speranța că minunea s-ar putea revărsa și asupra lor, alții, mai sceptici, țin să întrebe la intrarea în troiță, ce părere a avut Biserica despre icoana de la Pușcași.

Icoana cu chipul părintelui Arsenie Boca a fost adusă de la Mănăstirea Lainici și a fost așezată de membrii familiei Motău într-o troiță ridicată în memoria fetiței pe care au pierdut-o în urmă cu câțiva ani. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

3 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

4 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …

5 Olguța Vasilescu, delir dement: „Covidul nu există. Este o manevră a lui Iohannis pentru a nu mai ține alegeri…