Vaslui: Toți cei șapte tineri din Văleni acuzați de viol au ajuns în arestul Poliției (surse)

Vaslui: Toți cei șapte tineri din Văleni acuzați de viol au ajuns în arestul Poliției (surse)

Toți cei șapte tineri din Văleni acuzați că, la sfârșitul anului trecut, au violat o elevă, în cazul cărora Judecătoria Vaslui a decis, luni, înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura executorie a arestării preventive pe o durată de 30 de zile, au fost ridicați de polițiști de la domiciliile lor și duși în arest, au precizat, pentru AGERPRES, surse din poliție.  Toți cei șapte tineri din Văleni acuzați de viol, condamnați la închisoare cu executare


Judecătoria Vaslui a înlocuit măsura controlului judiciar cu arestul preventiv pentru cei 7 tineri acuzați de viol

Luni, Judecătoria Vaslui a anunțat și prima sentință, care nu este definitivă, în acest dosar, toți cei șapte tineri fiind condamnați la închisoare cu executare pentru viol în formă agravantă și lipsire de libertate în mod ilegal.

De asemenea, acestora le-au fost interzise unele drepturi civile pe o durată de doi ani. Tinerii vor trebui totodată să plătească in solidar daune morale de 50.000 de lei victimei.

Pedepsele celor șapte tineri din Văleni variază între 8 ani și 4 luni de închisoare și 5 ani și 8 luni.

Potrivit sentinței, Burada Silviu, cel care a luat-o în mașină pe victimă, a primit cea mai mare pedeapsă — în total 8 ani și 4 luni închisoare, iar pentru Avădanei Silviu, Paul Andrei Burlacu și Petrică Ionuț Bolboceanu instanța a decis efectuarea a 7 ani de închisoare.

Ionuț Boicu, Alin Rotaru și Ioan Șurleac, cei trei tineri care au recunoscut, pe 2 aprilie 2015, acuzațiile și au cerut să fie judecați prin procedura simplificată, au fost condamnați la 5 ani și 8 luni închisoare cu executare.

La pronunțarea sentinței, luni, nu a fost prezent în sală nici unul dintre inculpați.

Avocații acestora au afirmat că vor face recurs în perioada legală de 10 zile.

Corespondentul AGERPRES a transmis că, la puțin timp după anunțarea sentinței, circa 200 de vasluieni s-au adunat în fața Judecătoriei Vaslui, cei mai mulți dintre ei comentând că pedeapsa în cazul celor șapte tineri este "prea mică" în raport cu fapta comisă.

La polul opus, în localitatea Văleni, atât rudele celor șapte tineri, cât și mai mulți locuitori s-au arătat revoltați, considerând decizia de luni ca fiind "nedreaptă".

Pe 10 noiembrie 2014, în jurul orei 19,00, eleva s-a întâlnit în municipiul Vaslui cu doi tineri, care s-au oferit să o conducă acasă cu mașina. Cei doi tineri au mers cu autoturismul pe un câmp din apropierea localității Văleni, unde și-au mai chemat alți patru prieteni care au întreținut raporturi sexuale cu eleva împotriva voinței acesteia. Ulterior, tinerii s-au deplasat pe un alt câmp din apropierea localității Moara Domnească, unde a mai fost chemat un tânăr care a forțat victima să întrețină raporturi sexuale până când aceasta și-a pierdut starea de conștiență.

Cei șapte tineri au fost trimiși în judecată pe 8 decembrie 2014, sub acuzația de viol și lipsire de libertate, toți în stare de arest preventiv.

Pe 2 aprilie 2015, trei dintre tineri — Boicu Ionuț Bogdan, Rotaru Alin Dumitru și Surleac Ioan — au recunoscut acuzațiile și au cerut să fie judecați prin procedura simplificată, iar la același termen un magistrat a decis ca ei să fie judecați în arest la domiciliu. Decizia nu a fost contestată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, reprezentat în sala de judecată de procurorul Ingrid Botezatu.

Magistrații judecătoriei Vaslui au dispus, pe 19 iunie, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

În urma reacțiilor din partea societății civile, a politicienilor și a simplilor cetățeni care au transmis mesaje de susținere pentru fata abuzată, Consiliul Superior al Magistraturii și Parchetul General au dispus verificări privind legalitatea procedurilor și a deciziei pronunțate în acest caz. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...