Verificările DNA de la primăria Cluj-Napoca vizează activitatea unor funcționari, explică primarul Emil Boc

Verificările DNA de la primăria Cluj-Napoca vizează activitatea unor funcționari, explică primarul Emil Boc

Acțiunea echipei DNA la Primăria Cluj-Napoca vizează activitatea unor funcționari suspectați de fapte de corupție, a explicat, miercuri, primarul Emil Boc, adăugând că acest lucru ar reieși chiar din solicitarea adresată de DNA primăriei. 'Se precizează în acest document că este vorba de suspiciuni cu privire la cercetarea unor posibile fapte de corupție săvârșite de către funcționari ai administrației publice locale. Asta e ceea ce am primit. Mai multe date nu am', a spus Boc.

O echipă a DNA, Serviciul Teritorial Cluj, efectuează verificări ale documentelor care privesc relația contractuală dintre municipalitate și firma SC Coral Impex, care prestează servicii de deratizare-dezinsecție în oraș.

Întrebat fiind dacă prelungirea contractului cu SC Coral Impex s-a făcut, în 2010, legal, primarul Emil Boc a spus că, deși nu el era atunci edil al orașului, nu are motive să creadă că nu s-a respectat legea.

'Nu am fost aici în 2010 dar dacă nu era legal nu se putea prelungi, pentru că a fost prin Consiliu local, cu toate procedurile aferente. Nu am avut niciun fel de sesizare de problemă pe parcursul anilor că acel contract ar fi avut vreo problemă. Dar din câte văd eu aici este o chestiune care ține de suspiciuni de fapte de corupție săvârșite de anumiți funcționari ai administrației publice locale. Nu știu la ce anume se referă dar aceste suspiciuni există și acestea se cercetează', a declarat primarul.

El a adăugat și că, în baza ordonanței emise de DNA Cluj, de Serviciul Teritorial, s-a solicitat Primăriei să predate mai multe documente legate de contractul cu firma SC Coral Impex SRL. Este vorba de Hotărârea de Consiliu local din 2006, de Hotărârea de prelungire a contractului din 2010 și de dosarele care vizează plățile dispuse, procesele verbale de verificare a lucrărilor, recepția zilnică și finală, situațiile privind raportările aferente, înscrisurile privind conținutul imobilelor și suprafețele care fac obiectul acțiunii de dezinsecție-deratizare și contractele de sponsorizare între Coral Impex și primăria municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, acordul-cadru pentru prestarea activităților de dezinsecție și deratizare pe domeniul public în municipiul Cluj-Napoca a fost stabilit în urma unei licitații publice în anul 2006.

Ulterior, în 2010, contractul a fost prelungit, fără licitație, din inițiativa primarului.

'În urma licitației, această societate a fost desemnată câștigătoare și s-a semnat un acord cadru pe o durată de patru ani. La data de 14 decembrie 2010, Consiliul local Cluj-Napoca a adoptat o hotărâre prin care prelungesc aceste contracte de prestări servicii pentru o perioadă de șapte ani și șapte luni, în relație contractuală cu aceeași societate comercială, care prestează aceste activități în standarde pe care noi le considerăm foarte ridicate', a declarat Oana Buzatu.

Hotărârea de Consiliu local votată în 2010 a vizat ca intrarea în vigoare efectivă a prelungirii să se facă în data de 12.07.2011, pentru o perioadă următoare de șapte ani și șapte luni.

Oana Buzatu a mai explicat că acest acord-cadru prevede prețuri unitare pe tipuri de servicii prestate.

'Există o valoare minimă sub care nu putem consuma servicii, respectiv o valoare maximă pe care nu o putem depăși pe durata valabilității contractului. În funcție de nevoi, primăria a solicitat pe bază de comenzi anumite tipuri de servicii, în anumite cantități pe parcursul întregului contract', a spus purtătorul de cuvânt.

O echipă de procurori din cadrul DNA Cluj efectuează, miercuri, verificări la sediul primăriei municipiului Cluj-Napoca. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 Și ea este moștenitoarea unei părți din averea lui Țiriac

4 VIDEO „Viitorul” României...

5 Așa o fi?