Vicepreşedintele ANRE, Sorin Dumbrăveanu, a fost reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită

Vicepreşedintele ANRE, Sorin Dumbrăveanu, a fost reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită

Potrivit unor surse judiciare, alături de Dumbrăveanu au mai fost reţinute două persoane un angajat de la Enel şi unul de la Electroalfa.

 Claudiu Dumbraveanu a fost numit în luna octombrie 2012 de către Parlament ca membru în Comitetul de reglementare al ANRE cu funcţia de vicepresedinte şi un mandat de doi ani si jumatate. El a fost recomandat de către PSD.  Potrivit site-ului Bizenergy.ro  el, este absolvent al Institutului Politehnic Iaşi – secţia Energetică, a lucrat până în anul 2005 la Electrica, iar din 2005 la SC Electro Alfa Internaţional Botosşni.

 Enel este unul dintre cele mai mari grupuri energetice străine prezente în România. Grupul italian deţine în ţara noastră trei filiale de distribuţie, respectiv Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud, pe care le-a cumpărat de la compania de stat Electrica. De asemenea, Enel este unul dintre cei mai mari investitori în sectorul eolian, având capacităţi instalate care totalizează 500 MW.

Electroalfa reprezintă un grup de companii cu activităţi în sectorul energetic, controlat de către omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru. Obiectul de activitate al Electro­alfa este producţia de echipamente pentru sectorul distribuţiei de energie electrică, printre clienţii companiei fiind firme de utilităţi precum CEZ, E.ON sau Electrica, potrivit Ziarului Financiar . Electroalfa de­ţine trei fabrici la Botoşani şi filiale de producţie la Bucureşti, Cluj, Braşov şi Iaşi. Grupul include şi divizii specializate pe confecţiile metalice şi proiecte la cheie.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”