Viceprimarul comunei Tuzla, Taner Reșit, reținut de DNA pentru șantaj

Viceprimarul comunei Tuzla, Taner Reșit, reținut de DNA pentru șantaj

Procurorii DNA l-au reținut marți pe Taner Reșit, viceprimar al comunei Tuzla, județul Constanța, pentru șantaj. În dosar a fost reținut și Ștefan Radu, administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj.

Cei doi vor fi prezentați miercuri Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 16 august — 8 septembrie, cei doi, pentru a obține de la administratorul unei societăți comerciale suma de 48.000 euro, au exercitat asupra acestuia acte de constrângere constând în amenințări cu fapte păgubitoare respectiv: alungarea clienților, împiedicarea accesului în spațiul comercial și a utilizării lui, prin schimbarea încuietorilor, precum și sechestrarea bunurilor aparținând firmei respective.

"Mai mult, în același context, la 8 septembrie, inculpatul Radu, în prezența celuilalt inculpat, a exercitat acte de violență fizică asupra persoanei respective", precizează DNA.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Serviciilor de Investigații Criminale și de Operațiuni Speciale Constanța.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…