Viceprimarul comunei Tuzla, Taner Reșit, reținut de DNA pentru șantaj

Viceprimarul comunei Tuzla, Taner Reșit, reținut de DNA pentru șantaj

Procurorii DNA l-au reținut marți pe Taner Reșit, viceprimar al comunei Tuzla, județul Constanța, pentru șantaj. În dosar a fost reținut și Ștefan Radu, administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj.

Cei doi vor fi prezentați miercuri Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 16 august — 8 septembrie, cei doi, pentru a obține de la administratorul unei societăți comerciale suma de 48.000 euro, au exercitat asupra acestuia acte de constrângere constând în amenințări cu fapte păgubitoare respectiv: alungarea clienților, împiedicarea accesului în spațiul comercial și a utilizării lui, prin schimbarea încuietorilor, precum și sechestrarea bunurilor aparținând firmei respective.

"Mai mult, în același context, la 8 septembrie, inculpatul Radu, în prezența celuilalt inculpat, a exercitat acte de violență fizică asupra persoanei respective", precizează DNA.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Serviciilor de Investigații Criminale și de Operațiuni Speciale Constanța.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, e țiitoarea...

2 Noile scenarii de la Washington cu invadarea Ucrainei de către Rusia

3 Așa o fi?

4 Țiitoarea lui Dragnea, audiată la DNA! / Ăsta să fie motivul despărțirii de fațadă?

5 VIDEO Priviți! Imagini de ultima oră cu forţele ruse masate la graniţa cu Ucraina