Victor Ponta își depune mandatul după ample proteste de stradă (agenții internaționale de presă)

Victor Ponta își depune mandatul după ample proteste de stradă (agenții internaționale de presă)

Într-o mișcare surpriză, premierul român Victor Ponta a anunțat miercuri că își depune mandatul, a doua zi după ample proteste de stradă în care s-a cerut demisia guvernului în urma tragediei de la clubul Colectiv din București, soldată cu moartea a 32 de persoane, relatează agențiile internaționale de presă. 

'Victor Ponta renunță la mandat. Cineva trebuie să-și asume responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat. Este o chestiune gravă și promitem o soluționare rapidă a situației. Probabil ați observat miile de oameni aseară și ceea ce au cerut ei', le-a declarat jurnaliștilor liderul social-democrat Liviu Dragnea, la parlament, notează Reuters, care adaugă că demisia lui Ponta ar putea conduce la realiniere politică în România,unde o coaliție din trei partide formează o majoritate în parlament.

Ponta a ignorat în repetate rânduri apelurile la demisie s-a angajat să-și ducă mandatul la bun sfârșit, mai scrie Reuters.

La rândul său, agenția France Presse scrie că 'prim-ministrul român își anunță demisia după drama de la discotecă'. 'Îmi depun mandatul de prim-ministru. Sper că demisia guvernului îi va mulțumi pe oamenii care au fost în stradă', a anunțat Ponta, într-o declarație transmisă de posturile de televiziune, referindu-se la miile de persoane adunate marți seară în București și alte mari orașe din țară și care i-au cerut demisia.

Agenția germană de presă DPA anunță că premierul român va demisiona și reține faptul că presiunea asupra lui Victor Ponta a crescut ca urmare a reacției guvernului la tragedia din clubul Colectiv, amintind că zeci de mii de oameni i-au cerut marți seară demisia. Românii consideră, în mare parte, că la baza problemelor care au dus la drama din clubul Colectiv se află corupția.

'Victor Ponta face și obiectul unui proces pentru corupție. În acel caz, el a fost salvat de o arestare umilitoare întrucât parlamentul a refuzat să aprobe ridicarea imunității sale, așa cum au cerut procurorii', remarcă DPA.

Agenția EFE transmite la rândul său că premierul român și-a anunțat demisia și notează că Ponta se afla sub o imensă presiune populară după incendiul de vinerea trecută.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…