Victoria Nuland, în vizită la București

Victoria Nuland, în vizită la București

Victoria Nuland va efectua o vizită în România, unde va avea întâlniri cu președintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloș și ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc.

Victoria Nuland sosește duminică la București, iar la ora 20,00 va avea o întâlnire cu premierul Dacian Cioloș. Președintele Klaus Iohannis o primește, luni, la ora 14,00, la Palatul Cotroceni, pe Victoria Nuland, adjunctul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al secretarului de stat al SUA, informează Administrația Prezidențială.

Surse oficiale au declarat pentru AGERPRES că, în cadrul unei cine informale, premierul Dacian Cioloș îi va prezenta oficialului american prioritățile Guvernului pe care îl conduce.

De asemenea, cei doi vor discuta despre îmbunătățirea climatului investițiilor în România, despre situația din regiune, în special cea din Republica Moldova, dar și despre relațiile cu Ucraina și Rusia.

Parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite ale Americii va figura, de asemenea, pe agenda discuțiilor dintre Cioloș și Nuland.

Și ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, se va întâlni, luni, cu Victoria Nuland, pe agenda discuțiilor figurând aspecte referitoare la cooperarea militară bilaterală, în cadrul Parteneriatului strategic româno-american, precum și la situația de securitate din regiune, potrivit MApN.

Ambasada SUA la București preciza, în cursul acestei săptămâni, la solicitarea AGERPRES, că Victoria Nuland va efectua o vizită în România, unde va avea întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș.

"Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, se va întâlni cu președintele Iohannis, premierul Cioloș și alți reprezentanți ai noului Guvern, pentru a discuta probleme bilaterale de interes comun în cadrul Parteneriatului nostru strategic", se arăta în răspunsul Ambasadei Statelor Unite la București.

De altfel, ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, s-a întâlnit încă de joi, în Lituania, cu asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa și Eurasia, în cadrul discuțiilor fiind abordată, printre altele, situația din regiune, cu accent pe evoluțiile din Republica Moldova.

Potrivit MAE, întrevederea a avut loc în marja reuniunii informale pe teme de politică externă și securitate "Snow Meeting" din Trakai, Lituania.

"Ambele părți au apreciat în mod deosebit dinamica actuală a relațiilor bilaterale și voința clară a dezvoltării pe mai departe a Parteneriatului strategic româno-american, atât pe dimensiunea de securitate, cât și pe cea economică. În cadrul întâlnirii a fost abordată, de asemenea, situația din regiune, cu accent pe evoluțiile din Republica Moldova", preciza MAE.

Subsecretarul de stat american pentru Afaceri Europene și Euroasiatice, Victoria Nuland, a venit ultima dată la București în 14 ianuarie 2015, când s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis. Cu acea ocazie, Nuland aprecia că vizita sa la București se datorează șefului statului, arătând că a venit să-l vadă.

"Sunt foarte bucuros că ați decis să veniți în vizită la începutul mandatului meu, nu știu dacă mi se datorează mie, dar sunt foarte bucuros", a spus Iohannis, în debutul întrevederii.

În acest context, Victoria Nuland a răspuns: "Cu siguranță se datorează dumneavoastră. Am venit să vă văd".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”